DUNGIN NASLJEDNIK

Sapunica oko izbornika selecaoa se privela kraju

Nakon što je Ramalhi u petak ponuđeno mjesto izbornika Brazila, veto na odlazak stavio je njegov klupski predsjednik pa će selecao na koncu ipak preuzeti Mano Menzes
 AFP

ZAGREB - Tko će voditi selecao nakon što je Dunga postao bivši? Pitanje pred kojim drhti nacija Brazila pretvorilo se u pravu spaunicu. Upravo onu iz ranga jeftinih južnoameričkih telenovela kojima nas je dalekovidnica često pokušavala zaglupiti. Na svu sreću, samo pokušavala

U petak je, naime, iz brazilskog nogometnog saveza (CBF) stigla potvrda kako je pozivnica za prestižno mjesto odaslana na adresu trenera Fluminensea Muricyja Ramalhe. Ovaj je pristao, i kada je sve bilo spremno na potpis ugovora, javio se Roberto Horcades, predsjednik Fluminensea, koji je stavio veto na Ramalhin odlazak.

- Vidimo što se događa, ali to nas previše ne uzbuđuje. Ramalho ostaje trener Fluminensea i sigurno neće preuzeti reprezentaciju - bila je rečenica kojom su zazvonila zvona na uzbunu u savezu. Krenulo se na opciju B i predsjednik CBF-a Ricardo Teixeira ugovorio je sastanak s Luizom Antonijem Venkerom Menzesom, trenerom Corinthiasa, poznatijim pod nadimkom Mano. Takav slijed događaja ne treba čuditi s obzirom na to kako je Mano ionako figurirao kao prvi favorit u utrci za Dungina nasljednika.

- Pričao sam s mnogima, gledao debate na televiziji i slušao navijače naše reprezentacije koji su potencirali tri imena - pokušao je “oprati” svoj prvi izbor Texeira kojem su mnogi zamjerili izbor Ramalhe, pa je odbijenica predsjednika Fluminesea izazvala opće oduševljenje brazilskih medija, uvjerenih kako Ramalha nije idealno rješenje jer njeguje stil sličan Dunginu, a koji je na SP-u u Južnoj Africi završio fijaskom.

“Zaboravite jogo bonito, jer je Ramalha još jedan majstor pragmatizma”, samo je jedan od natpisa na koji smo naišli nakon što je trener Fluminensea označen kao siguran “pick” Brazilskog nogometnog saveza.

Na njihovu sreću, stvari su se izmijenile u “pet do 12” i Menzes je, gotovo sigurno, postao novi šef Robinhu, Kaki i društvu u selecao.

- Moramo brzo djelovati jer smo već 10. kolovoza dogovorili prijatesljsku utakmicu sa SAD-om. Nadam se da će Mano prihvatiti tu čast - završio je Teixeira.

Službeno potvrđen Menezes

Dosadašnji trener nogometaša Corinthiansa, Mano Menezes, novi je izbornik brazilske reprezentacije, potvrdio je osobno na konferenciji za novinare.

- Pristao sam na ponudu sa zadovoljstvom i ponosom. Zadaću preuzimam odmah - rekao je novinarima 48-godišnji trener, koji je dosad vodio momčad Roberta Carlosa i Ronalda. (ts)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 16:21