KEKOVI PROBLEMI

ŠKARABOT JE 99 POSTO UNUTRA, BENKO I KVRŽIĆ I DALJE UPITNI Zdravstveno stanje u Rijeci uoči Stuttgarta

Optimizam - s dozom realnosti. Ipak nam dolazi protivnik iz, ukupno uzevši, po meni najbolje nogometne lige na svijetu - govorio je Kek uoči večernjeg treninga
 Tea Cimaš/CROPIX

Službena press-konferencija prije najveće Rijekine europske utakmice od 1984. i mitskog trijumfa 3:1 nad madridskim Realom počet će danas u press-centru Kantride u 13 sati. Nakon toga Bijeli idu u mir svog utočišta u Fužinama. Ne nužno i po osvježenje, jer osvježenje je jučer dočekao i Zaljev. Temperatura nije prelazila 26-27 stupnjeva, a bura je čistila i zrak i misli.

Val optimizma koji negdašnji Stuttgartovi igrači, tj. bivši hrvatski reprezentativci javno ističu u Rijekinu korist drag je Matjažu Keku. Kek se smije, bez ironije, iskreno, ali i s dodatkom koji treba istaknuti.

- Mislim da ste me u ovih gotovo pola godine dovoljno dobro upoznali da znate da sam ja nepopravljivi optimist i da nema ni trunke demagogije u mojim stalnim najavama poput "Mi smo Rijeka, mi uvijek i moramo i želimo igrati za pobjedu". Zato mi je drag optimizam koji se širi ne samo iz kluba nego i od naših navijača, ali ipak moramo misliti i na onu "što više letiš, to je moguće da žešće tresneš o pod". Zato... Optimizam - s dozom realnosti. Ipak nam dolazi protivnik iz, ukupno uzevši, po meni najbolje nogometne lige na svijetu - govorio je Kek, koji je na večernjem treningu jednim okom pomno pratio svoje načete igrače.

Matija Škarabot išao je punom parom i on će 99% biti spreman staviti se na raspolaganje za sutrašnji spektakl. S daleko više rezerve treba uzeti mogućnost da zaigraju Zoran Kvržić i silno važan golgeter Leo Benko, čije je treniranje bilo ono koje se naziva "reducirano, pod posebnim režimom". Konkretnije: nisu mogli ići s maksimalnim opterećenjem. Jugović i Brezovec tek su trčkarali, na njih se još neko vrijeme (najvjerojatnije i za uzvrat na Mercedes Benz Areni) ne može računati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:23