ODLAZAK IZ MOSKVE

SLAVEN BILIĆ DOBIO OTKAZ U LOKOMOTIVU? Iz Moskve odlazi bez 6 milijuna eura odštete

Maribor, 030712.Slovenija, Pohorje, hotel Habakuk.Slaven Bilic novi trener FK Lokomotiv Moskva odrzao popodnevni trening sa svojim igracima i novim pojacanjem Vedranom Corlukom na Mariborskom Pohorju.Na slici: Slaven Bilic trener FK Lokomotiv Moskva.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Moskovske muke po Slavenu Biliću se nastavljaju, no čini se da će trakavica hoće-neće ostati na klupi Lokomotiva - ipak biti okončana i to bez happy enda. Kako javlja, moskovski Sport Express, bivši hrvatski izbornik ovih će dana, gotovo sigurno, okončati svoj izlet u Rusiju.

Leđa mu je, piše list, na kraju okrenula i željezna lady Lokomotiva, bankarka Olga Smorodskaja, koja ga je i dovela te ga do kraja održavala na površini. No, sad je čini se odlučeno: Slaven je na izlaznim vratima, a Smorodskaja je uspjela sačuvati svoju poziciju žrtvovavši svog miljenika. I na samo da će Bilić napustiti klupu Lokomotiva nego će, kako piše list, otići iz Moskve bez odštete ( radi o klauzuli ugovora se o 6 milijuna eura koje je hrvatski trener trebao dobiti u slučaju dobivanja otkaza) koja ga je neko vrijeme održavala na 'životu'.

Naime, ta klauzula je bila kamen pomutnje, pa Uprava svojedobno odlučila da je bolje da Bilić ostane nego da mu isplate taj pozamašni iznos. No, u Upravi su rogoborili i bili nezadovoljni Bilićevim planom i programom za novu sezonu. Naime, Uprava je zahtjevala od bivšeg izbornika vatrenih da se Lokomotiv u slijedećoj sezoni mora plasirati u Europu, dok je Bilić bio za dugoročniji i postupni rast forme 'step by step' koji tom bogatom moskovskom klubu u vlasništvu ruskih željeznica, nije odgovaralo.

Ruske novina već navode da je novi trener Lokomotiva bivši šef Kubanji iz Krasnodara Leonid Kučuk.

- Slaven Bilić će napustiti klub bez ikakve kompenzacije, jer u ugovoru, klauzula o kojoj se zadnjih dana pisalo ipak nije takva, a na klupu Lokomotiva trebao bi sjesti Leonid Kučuk, kazao je agenciji Interfax izvor iz Vijeća direktora Lokomotiva. Isti sugovornik je kazao kako 'daljnja sudbina predsjednice kluba Olge Smorodskaje ovisi o rezultatu Lokomotiva u predstoječoj sezoni' te je naveo kako je baš ona inzistirala na dovođenju Kučuka. Doduše, prisjetimo se da je prije godinu dana upravo na njeno traženje i doveden Slaven Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:13