TRANSFER LJETA

SLUŽBENO Zenit u jednom danu doveo Hulka i Witsela i potrošio 96 milijuna eura!

Iako su portugalski mediji naveli da se još moraju dogovoriti sam igrač i Zenit, na službenim internet-stranicama ruskog kluba je objavljeno - Hulk je potpisao na pet godina

Prvi suparnik zagrebačkog Dinama u skupini A nogometne Lige prvaka, portugalski velikan Porto u ponedjeljak je ostao bez svog ponajboljeg igrača, brazilskog reprezentativnog napadača Hulka (26) koji će karijeru nastaviti u ruskom prvaku Zenitu iz Sankt Peterburga, s kojim je potpisao ugovor na pet godina.

Pravim imenom Givanildo Vieira de Souza, Hulk je u Porto stigao 2008. godine, te je za portugalskog prvaka ukupno odigrao 169 utakmica postigavši 78 pogodaka uz 55 asistencija.

Za reprezentaciju Brazila dosada je odigrao 14 utakmica i postigao pet golova. Financijski detalji transfera nisu objavljeni, ali nagađa se da su Rusi platili oko 50 milijuna eura

Dinamo i Porto igrat će 18. rujna na stadionu u Maksimiru.

Zenit doveo i Witsela

Ruski nogometni prvak Zenit iz Sankt Peterburga u ponedjeljak je nakon brazilskog reprezentativnog napadača Hulka (26), kojega je doveo iz Porta, angažirao i belgijskog reprezentativca Axela Witsela (23), dosadašnjeg člana Benfice, te je oba igrača potpisao ugovore na pet godina.

"Sada je i službeno, oba su igrača potpisala ugovore na pet godina. Uspjeli smo ih dovesti prije isteka roka za prijavu igrača za Ligu prvaka tako da će imati pravo nastupa", rekao je glasnogovornik Zenita Dmitrij Cimmerman.

Navodno su za mladog Belgijca ruski miljarderi iskeširali 46 milijuna eura!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 19:18