PRVA HNL, 7. KOLO

Split iznenadio Zagreb, Osijek lako sa Šibenikom

Karlovac je lako svladao HD 2-0, Split je stigao do vrijedna tri boda u Kranjčevićevoj (0-2), a Osijek se poigrao Šibenčanima (3-1)
 Goran Mahkek / CROPIX

ZAGREB - Osiječani su u sedmom kolu uspjeli stići do svoje prve domaće pobjede, a to im je za nogom pošlo protiv momčadi Šibenika. Karlovac je pak lako svladao Hrvatski dragovoljac 2-0, a Split je stigao do vrijedna tri boda na gostovanju u Kranjčevićevoj.

OSIJEK - ŠIBENIK 3:1 (Kvržić 22', Barišić 43', Smoje 53'/Alispahić 80')

Osječani su u vodstvo došli u 22. minuti susreta kada je Zoran Kvržica odlično reagirao na odbijenu loptu nakon slobodnog udarca kojega je izveo Lukačević. Samo dvije minute prije nego li se trebalo otići na odmor Barišić je efektno 'škaricama' pogodio za vodstvo domaćina od 2:0!

Igrala se 53. minuta u nastavku kada je kapetan domaćih, Smoje, nakon udarca iz kuta glavom loptu zakucao za visoko vodstvo Osječana od 3:0! Gosti su u 80. minuti uspjeli samo ublažiti poraz preko Alispahića.

KARLOVAC - HRV.DRAGOVOLJAC 2:0 (Jerneić 39', Batarelo 68')

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca i nakon sedmog kola ne znaju kakav je osjećaj pobijediti. Na gostovanju kod Karlovca ispraćeni su s dva pogotka u mreži, a pritom nisu niti jednom slomili čvrstu obrana domaćina.

Koban za Sigećane bio je Jerneić u 39. minuti, a pogodak koji je zabio u potpunosti je razbio svu koncepciju iznimno defenzivnog Hrvatskog dragovoljca. Naravno, u drugom su dijeli morali pritisnuti, ali to im se samo dodatno osvetilo nakon što je Batarelo bio najspretniji u 68. minuti i matirao gostujućeg vratara. Ovom je pobjedom Karlovac stigao do devet bodova i nakon posljednjih neuspjeha nekako lakše diše. Dragovoljac je pak s dva boda prikovan za dno ljestvice.

ZAGREB - SPLIT 0:2 (Šimić 55', Vitaić 71')

Izraz lica Dražena Medića nakon utakmice govorio je sve. Svečana loža u Kranjčevićevoj u potpunosti se ispaznila, a predsjednik Zagreba i dalje je sjedio u nevjerici. Posljednji ga je, nakon što je zubima izgrizao većinu noktiju, napustio direktor Vincenzo Cavaliere. Medić je nudio sliku čovjeka kojem su potonule sve lađe, a onome tko je sinoć gledao predstavu "pjesnika" jasno je i zašto.

Ako su Zagrebove mini pripreme u Italiji trebale poslužiti za punjenje baterija, onda se u sustavu za napajanje dogodila ogromna pogreška. Naime, zagrebaši su jučer nakon deset minuta kakvog-takvog pritiska, u kojim je dva puta zaprijetio Abdurahimi, izgledali poput zečića koji se u reklami bore protiv superzeke na "duracelkama". Mlitava partija, bez ozbiljnijeg prekršaja sinoć je samo srećom mogla rezultirati nečim drugim osim uvjerljivim porazom.

Svjetla točka u očajnoj Zagrebovoj predstavi bio je - trener! Ne, Ivo Šušak sinoć nije imao svoju večer na travnjaku, ali je nakon završetka šokirao nečim, u domaćoj nogometnoj džungli, rijetko viđenim - iskrenošću!

- Preuzimam krivnju na sebe. Krivo sam postavio igru i ovaj poraz ide meni na dušu - gospodski je priznao Šušak.

Trenerski mačak na gostujućoj klupi Ivan Katalinić ponudio je očekivanu priču trenera čija je momčad svirala prema jasno dogovorenim notama.

- Uzeli smo tri boda po koje smo i došli u Zagreb - kazao je Kate dok je pjesma njegovih pulena odzvanjala stadionom.

1.HNL, 7.KOLO:

ZAGREB - SPLIT 0:2 (Šimić 55', Vitaić 71')

ZAGREB Stadion Kranjčevićeva. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

ZAGREB: Višić - James, Pavlović, Tokić, Ivanković - Jefthon, Šovšić, Jugović - Abdurahimi, Krstanović, Medić. Trener: Ivo Šušak.

SPLIT: Vuković - Radnić, Milović, Vidić, Budiša - Pr. Šimić, A. Vitaić - Bučan, Serdarušić, Obilinović - Golubović. Trener: Ivan Katalinić.

OSIJEK - ŠIBENIK 3:1 (Kvržić 22', Barišić 43', Smoje 53'/Alispahić 80')

OSIJEK Stadion Gradski vrt . Sudi: Marko Matoc (Zaprešić).

OSIJEK: Kardum - Šorša, Gavrić, Smoje, Lukačević - Kurtović - Jugović, Pušić, Vidaković - Miličević, Barišić. Trener: Branko Karačić.

ŠIBENIK: Slavica - Jurčević, Amauri, Spahija, Maleš - Malčić, Husmani, Tokić, Bačelić-Grgić - Jakoliš, Jelić. Trener: Vjekoslav Lokica.

KARLOVAC - HRV.DRAGOVOLJAC 2:0 (Jerneić 39', Batarelo 68')

KARLOVAC Stadion Branko Čavlović-Čavlek. Sudac: Mario Zebec (Cestica).

KARLOVAC: Sunara - Kovačević, Karabatić, Čejvanović, Pilipović - Paracki, Batarelo - Špišić, Tičinović, Jerneić - Novinić. Trener: Igor Pamić.

DRAGOVOLJAC: Čović - Zlatar, Grgić, Smoje, Jurin - Begović, Janjetović - Jazvić, Čordaš, Švarić - Mešanović. Trener: Davor Mladina.

LOKOMOTIVA - ZADAR 3:2 (Bule 35', 65', Šimić 70'/Santini 74', Mršić 83')

ZAGREB Stadion Maksimir. Sudi: Bruno Marić (Daruvar).

LOKOMOTIVA: Mitrović - Horvat, Sopić, Komorski, Pivarić - Mlinar, Sesar - Peko, Sivonjić, Martinac - Bule. Trener: Roy Ferenčina.

ZADAR: Ježina - Puljić, Con, Glumac - Bilaver, Begonja, Jerbić, Šare - Mršić, Banović - Santini. Trener: Dalibor Zebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:03