POLJAK U MAKSIMIRU

'SRETAN SAM ŠTO SAM DOŠAO U OVAKO VELIK KLUB KAO ŠTO JE DINAMO' Sandomierski potpisao

 Damir Krajač/CROPIX

Hrvatski prvak Dinamo dogovorio je jednogodišnju posudbu poljskog vratara Grzegorza Sandomierskog (23), koji u klub dolazi iz belgijskog Genka, a "Modri" će na kraju sezone imati pravo otkupiti njegov ugovor, objavljeno je danas na internetskom portalu zagrebačkog Dinama.

Nakon što je neočekivano ostao bez prvog vratara Argentinca Pabla Migliorea, koji se nakon samo četiri službene utakmice odlučio vratiti u domovinu, Dinamo je brzo reagirao i već u subotu je u svlačionici hrvatskog prvaka sjedio Sandomierski.

"Sretan sam što sam ovdje. Sve se dogodilo brzo, ali na koncu sam jako zadovoljan što sam došao u ovako veliki klub kao što je Dinamo. Znam da se radi o klubu koji je godinama prvak Hrvatske i uvjerljivo najbolja momčad te su prošle dvije godine igrali Ligu prvaka. Nemam puno godina, ali imam dosta iskustva i jedva čekam početi braniti za svoj novi klub", rekao je nakon potpisa ugovora Sandomierski.

Sandomierski ima pravo nastupa za Dinamo već u utorak kada na Maksimiru Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka igra protiv Sheriffa.

Sandomierski je karijeru počeo u poljskom prvoligašu Jagiellonia Białystok s kojim je 2010. osvojio poljski kup i superkup. Nakon toga je 2011. otišao u belgijski Genk, gdje nikad nije dobio priliku braniti, a prošle sezone bio je na posudbi u engleskom drugoligašu Blackburnu gdje je skupio osam nastupa. Također, upisao je i tri nastupa za poljsku reprezentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:14