SPASITELJ PJESNIKA

Štimac: Ako uplaćuju na nas, znak je da nam vjeruju

Trener pjesnika odbija insinuacije da je ‘nešto sumnjivo’ u vezi s utakmicom između Zagreba i Šibenika

ZAGREB - Došao sam te pozdraviti da netko ne bi rekao kako nemaš podršku purgera - riječi su kojima je legendarno krilo Zagreba Željko Smolek Koka dočekao Igora Štimca u Kranjčevićevoj ulici. Nije tajna da legende “pjesnika” nisu sklone predsjedniku Zagreba, ali Štimčev dolazak je gotovo plebiscitarno pozdravljen. Nije dugo trebalo da Štimac predloži inicijativu okupljanja veterana.

- Koka, jesi bio u Veslačkoj? Tamo su čuda napravili. Mogli bismo napraviti neku utakmicu - rekao je Štimac.

- Odlično je, samo imam zamjerku. Malo je mojih slika po zidovima - nasmijao je Smolek okupljeno društvo. Navukao je osmijeh i na lice Igora Štimca kojem doista nije lako ovih dana. Kada je preuzeo klupu Zagreba, najavio je da od utakmice sa Šibenikom kreće borba za spas Zagreba. Šibeničani su pred vratima Kranjčevićeve. S njima je došla i priča “ulice” o kupljenim bodovima...

- To su najobičnije gluposti - rezolutan je Štimac koji ipak zna da funkcioniraju kladionice.

- Ako vide puno uplata na jedan par, smanjuju koeficijent jer se žele zaštititi od velikih isplata. A to što ljudi uplaćuju na našu pobjedu, valjda je znak da nam vjeruju. Znate, gledao sam Zagreb prošle sezone, ista momčad, samo nema Mujdže. Tada su bili u gornjem domu, sada na dnu. U čemu je problem? Jesu li izgubili kvalitetu? Naravno da nisu. Nemaju samopouzdanja i vrijeme je da se stvari pokrenu u pozitivnom smjeru - zaključio je Štimac i sam svjestan da gore od ovoga ne može.

- Čeka nas teška i iscrpljujuća borba. Krvarenje za svaki bod do zimske pauze, kada sam predsjedniku obećao izvještaj. Bit će u pisanoj formi s potpisom mog pomoćnika i mene. U njemu ćemo dati procjenu mogućnosti ove momčadi i pokušati ih uskladiti s Medićevim ambicijama. A siguran sam da ovi momci mogu dati puno. Jako puno. Svaki je spreman ostaviti cijelog sebe na travnjaku.

U namjeri da se dignu s pozicije fenjeraša HNL-a pomoći će im i Brazilac Jefthon, 27-godišnjak kojem je posljednji klub bio prvak Rusije Rubin iz Kazana.

- Prema onome što smo imali priliku vidjeti na snimkama, radi se o agresivnom i beskompromisnom veznjaku s izrazitim liderskim sposobnostima.

Takav je i karakterni CV Krune Lovreka.

- Čekamo samo certifikat iz Turske s kojim bismo ga mogli registrirati. Baš sam se ujutro čuo s Mikijem Rapajićem i zamolio ga da nam pomogne preko svog prijatelja potpredsjednika saveza. Lovrek je predodređen da bude lider ove momčadi. Uostalom, najbolje igre u karijeri dao je na ovome stadionu.

Osam poraza Pjesnika:



Slaven Belupo - Zagreb 2-0

Zagreb - Inter 0-3

Rijeka - Zagreb 3-1

Zagreb - Lokomotiva 2-4

Varteks - Zagreb 1-0

Zagreb - Istra 1961 1-2

Cibalia - Zagreb 1-0

Hajduk - Zagreb 2-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:01