IZLET U AZIJU

Štimac: Hrvatska nisu samo Mandžo i Modrić

 Drago Sopta / HNS

Igor Štimac morao je novinarima u Koreji objasniti zašto nije doveo najveće zvijezde Luku Modrića i Marija Mandžukića, što su oni očekivali.

- Sretni smo što smo došli u Koreju iako smo u teškom razdoblju nakon tek odigrane utakmice protiv Srbije. Ovaj prijateljski dvoboj moramo iskoristiti kao pripremu za preostale kvalifikacijske susrete. Morat ću isprobati nekoliko novih igrača zbog pojedinih ozljeda i kartona koje smo dobili u Beogradu. Modrić je bio upitan za nastup već i prije utakmice protiv Srbije i ne bi bilo ozbiljno voditi ga na ovakav put nepotpuno spremnog. Kao i Modrić, i Mandžukić ima novog trenera, a Guardiola ne koristi često isturenog napadača u momčadi. Nisam mu želio kompromitirati poziciju u klubu. Hrvatska nisu samo Mandžukić i Modrić, imamo 30 ili 35 dobrih igrača. Pokušat ćemo odigrati što bolje i pobijediti.

Štimac upozorava da rezultat iz Londona ne mora ništa značiti:

- Južna Koreja je izgubila 4:0, ali utakmica je bila prilično ravnopravna . Razlika je samo u postignutim pogocima, odnosno u realizaciji stvorenih prilika. Južna Koreja nam je uvijek težak protivnik i moramo biti na 100 posto želimo li pozitivan rezultat, pogotovo nakon dugog puta i umora poslije Srbije. Analizirali smo dijelove njihovih utakmica, glavna im je karakteristika timski duh. Brzi su, okomiti, daju dobre lopte napadačima i uključuju se iz drugog plana. Moramo biti oprezni. Budu li moji igrači pospani zbog vremenske razlike, bit će nam jako teško. Vremena za detaljnije pripreme nismo imali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 08:33