IDILIČAN ODNOS

Štimac o Šukeru: 'U odličnim smo odnosima. Zašto? Davor govori malo, a ja puno pričam'

 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski izbornik Igor Štimac jedan je od predavača splitskog Kongresa trenera, ali to dakako nije bio razlog zbog kojeg se medijima uvijek zanimljivi Splićanin našao pred kamerama i mikrofonima.

- Za svaku pohvalu je ovaj seminar, to je velika čast za HNS što smo dobili prigodu ugostiti trenere iz preko 50 zemalja - kazao je izbornik Vatrenih.

Nakon svečarske zahvale uslijedila su puno zanimljivija pitanja. Prvo se odnosilo na početni udarac utakmice Hrvatska - Srbija, koja se igra u ožujku sljedeće godine. Hoće li generali Gotovina i Markač početnim udarcem označiti početak susreta?

- To nikada nisam rekao. Moj poziv generalima bio je usmjeren prema prvoj sljedećoj utakmici reprezentacije, a to je prijateljska utakmica u veljači sljedeće godine. Očito je to još jedna poruka onih koji žele kompromitirati naš rad i rezultate falsificirajući moje izjave nepotrebno dižući tenzije. Ali mi im nećemo dopustiti da takvim porukama unose nemir - rekao je Štimac.

Kako izbornik reagira na obećane 'packe Šukera’, ima li disonantnih tonova između predsjednika HNS-a i izbornika?

- Ni u jednoj izjavi nisam našao da je mene spominjao, niti da je mislio na mene. Vjerojatno je mislio na one koji nam podmeću. Ja i predsjednik smo u odličnim odnosima. Zašto? Zato što predsjednik govori malo, gotovo ništa, a ja puno pričam, pa se odlično nadopunjujemo - nasmijao se Štimac u holu hotela Lav i zaključio razgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:24