GRICKANJE IVANOVIĆA

SUAREZU DESET UTAKMICA SUSPENZIJE ZBOG KANIBALSKOG NASRTAJA Urugvajski napadač šokiran kaznom

Napadač Liverpoola Luis Suárez je zbog griženja Branislava Ivanovića kažnjen s deset utakmica neigranja, a spominju se i redoviti posjeti sportskog psihologu.

Direktor Liverpoola je rekao da su klub i igrač šokirani i razočarani težinom kazne.

Urugvajac će tako propustiti ostatak ove sezone, te početnih pet kola Premier lige u sljedećoj sezoni, ako ostane u Liverpoolu.Suarez je drastično suspendiran jer već ima iza sebe jednu tešku kaznu. Naime, u listopadu 2011. zbog rasističkog vrijeđanja braniča Manchester Uniteda Patricea Evre zaradio je osam utakmica suspenzije i 50.000 eura globe.

Odmah nakon incidenta sa Ivanovićem Liverpool je novčano kaznio Suareza sa 250.000 eura, a on je upravi kluba predložio da sredstva od kazne donira obiteljima nastradalih navijača u tragediji u Sheffieldu 1989. godine.

Twitter-ispriku Liverpoolovog napadača malotko je uzeo za ozbiljno pa je odlučio intervenirati preko predsjednika Urugvajskog nogometnog saveza Sebastiána Bauze i zamolio ga da mu spasi karijeru. Nadimci poput “Hannibal Lecter”, “čovjek-ugriz” i “kanibalska sramota”, redom proizvodi otočkih tabloida, nisu mu dobro sjeli.

Novo pokajanje

- Luis mi je iskreno pokazao da mu je žao zbog onoga što je učinio. Uopće nije upitno je li pogriješio. No to ne znači da ga treba osuđivati i kažnjavati, nego mu treba i pomoći. A on je spreman prihvatiti pomoć, želi se promijeniti. Najveća bi kazna svim ljubiteljima nogometa bila da ostanu uskraćeni gledanja takvog majstora - rekao je Bauza.

Branislav Ivanović nije prihvatio Suárezovu ispriku. Preko suigrača Petra Čecha poručio je da “uopće nije sretan” i da je još uvijek lagano šokiran onime što se dogodilo. Bez obzira što ga je napadač nazvao još u nedjelju i pokušao vatru ugasiti preko telefona.

Osuda sponzora

Mnogo je veći problem za Suáreza osuda njegova privatnog sponzora Adidasa. Iz njemačke su tvrtke poručili da incident shvaćaju vrlo ozbiljno i da će poduprijeti kaznu kakva god ona bila, jer “to nisu standardi ponašanja koje očekuju od svojih igrača”.

Najoštrije sankcije očekuje i sâm premijer David Cameron. Poručio je nadležnima u Engleskom nogometnom savezu neka imaju na umu da bi igrači najviše svjetske klase ujedno trebali biti i najveći ideal normalnog ponašanja. U prijevodu - kaznite ga drakonski!

Suárez je od kluba već dobio po džepu (200 tisuća funti), a sav će novac biti preusmjeren obiteljima žrtava tragedije Hillsborough.

O transferu se zasad ne razmišlja, tvrdi direktor Ian Ayre, iako je menadžer Brendan Rodgers još u nedjelju izjavio da “nitko nije veći od kluba i njegovih vrijednosti”.

Posjeti psihologu

Osim neizbježne suspenzije, Urugvajac će definitivno morati proći nekakav tretman.

U Liverpoolu su mu već dogovorili susrete sa sportskim psihologom dr. Steveom Petersom.

To možda neće biti dovoljno, kaže Jeannie Horsfield, stručnjakinja za kontrolu bijesa koja je svojedobno radila s Davidom Beckhamom i Wayneom Rooneyjem. Smatra kako se Suárez treba liječiti barem godinu dana, jer “očito ima ozbiljnih problema”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 02:34