OTVORENO ZA SPORTSKE

Šuker: Mamić sigurno ima utjecaja, ali zna se tko je predsjednik. Kamp? Favorit je - Zagreb!

Očekujem zvižduke na Poljudu. Neću se ljutiti zbog tih zvižduka, nego ću znati da sam ovdje zato što ih kao predsjednik Saveza moram pretvoriti u pljesak - kaže Šuker
 Drago Sopta / CROPIX

Otkucavala je ponoć kada je Davor Šuker iz Koprivnice stigao na dogovoreni intervju. Pomalo umornog pogleda tiho se ljutio na portale koji su njegovu misiju "spašavanja" Varaždina proglasili i prvim porazom novog predsjednika HNS-a.

- Vlatka Markovića godinama ste napadali zašto što ga nije bilo briga za HNL. Mene je briga, itekako me briga, želio sam pomoći Varaždinu, baš kao što bih sutra pomogao i svih ostalim klubovima, ali sada to zovemo - ucjenom. Bili smo u Koprivnici, deset klubova je reklo da ne želi Varaždin u Trećoj ligi, a bilo bi dovoljno da je to rekao i samo jedan klub.

Dobro, što znači ovo: Šuker predsjednik, Vrbanović izvršni predsjednik? Htjeli to priznati ili ne, ali jako nam to vuče na dvojac Barišić - Mamić. A zna se kako tamo tko stoji kada su odluke i utjecaj u pitanju?

"Sa Širićem me veže dugogodišnje prijateljstvo i mogu prihvatiti da nisam objektivan kada je on u pitanju, pa je bolje da o njemu ne pričam. No, ako bude kakvih anomalija, ja ću ih riješiti"

- Zaboravljate da smo ukinuli mjesto glavnog tajnika i zato je tu mjesto izvršnog predsjednika. Međutim, zna se tko je predsjednik... Dvije sam godine bio uz Savez i nikada nisam imao pristup važnijim ugovorima, a znam da ih nije imao ni Mamić. Zdravko sigurno ima utjecaj, ali, ponavljam, zna se tko je predsjednik i tko će na kraju za sve odgovarati.

Dalmacija je već ogorčena jer u Rusanovoj nema Hajdukovih ljudi?

- Kako nema? A čiji je čovjek Štimac? Čiji je čovjek Bokšić? Zar ćemo reći da oni nemaju bitne uloge u Savezu? Hajduk je, nažalost, u velikim problemima, što je velika opasnost i za HNL, jer svi znamo što je Hajduk. Poljudu želim pomoći svim srcem, ali nije dobro da Hajduk odmah otvara frontu. No, razgovarat ću s Hajdukovim čelnicima, razgovarao sam neki dan i s profesorom Paladinom i napravit ću sve što mogu da pomognem klubu s kojim se svi moramo ponositi.

''Vidio sam nekakve novčiće koji su mi se učinili zgodni pa sam ih poklonio djevojci. Hej, kome je moglo pasti na pamet da su to novčići vrijedni 25 tisuća eura?''

Što je s kampom u Baškom Polju?

- Nije mi jasno zašto se gospodin Sanader i njegovi suradnici nisu najprije meni obratili pa tek onda medijima? Valjda bi to trebalo biti normalno poslovno ponašanje... Pa javili su nam se već neki drugi koji bi također htjeli kamp i koji navodno nude sjajna rješenja. Evo, imam dogovoren razgovor u Tuheljskim Toplicama i oni bi kamp.

Čujemo da je Zagreb ipak glavni favorit za gradnju kampa?

- Ajmo reć' da je, ali ako ne bude li komercijalan, neće se graditi. . U Zagrebu bi bio nacionalni, a u Slavoniji, Dalmaciji, Istri i sjevernoj Hrvatskoj regionalni kampovi.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:10