TRENER OTKRIO SLABOSTI

'SUSTAV S DVA NAPADAČA NE ODGOVARA HALILOVIĆU, ZATO SAM GA IZVADIO' Jurčić nakon Intera

 Ivan Klindic / CROPIX

Poslije utakmice u kojoj je Dinamo golovima Husejinovića i Brozovića došao do pobjede, trener Intera, Rajko Magić, prokomentirao je igru svoje momčadi, ali i protivnika.

- Nismo se branili, rekli smo da ćemo doći igrati, to smo i pokušali. Znali smo i napasti, u prvom poluvremenu to je izgledalo i dobro. Ali, moji igrači nemaju koncentracije za 90 minuta igre u takvom ritmu, Kruno je i dobro mijenjao, a nakon prvog gola više nije bilo povratka. Nećemo plakati, nije Maksimir mjesto gdje se uzimaju bodovi, nas sad čekaju pravi izazovi. Nismo pobijedili još od Istre, sad stiže Istra, vrijeme je za pobjedu. Ako ne uspijemo, šanse za ostanak bit će minimalne - rekao je Interov trener.

O igri svoje Dinama progovorio je i trener Krunoslav Jurčić, čija je momčad loše ušla u utakmicu.

- Do sad smo se hvalili odličnim ulascima u utakmicu, sad to ne možemo reći. Ovaj sustav s dvije špice, koji smo htjeli isprobati, ne odgovara profilu veznih igrača koje sam postavio, oni ne mogu dobro funkcionirati u defanzivi. Zadovoljan sam kako su igrači s klupe ušli u utakmicu, čestitam i Husejinoviću i Rukavini, koji je s Pivarićem sjajno surađivao na lijevoj strani i tako smo slomili Inter. Treba gledati pozitivino, bilo je dosta dobrih stvari u ovoj utakmici - rekao je Jurčić, komentirajući 'vađenje' Alena Halilovića.

- Na njega sam mislio kad sam rekao da neki igrači ne mogu u tom sustavu igrati u veznom redu. Halilović je bolji u onom sustavu 4-1-4-1, ako ćemo i dalje isprobavati igru s dvije špice, morat ćemo prilagoditi profil veznih igrača - objasnio je Dinamov trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:32