ODLJEV TALENATA

Talijani na Poljudu pronašli novog dragulja: Parma Hajduku za Josipa Eleza nudi 700.000 eura!

 Ronald Goršić/CROPIX

U sjeni zbivanja reprezentativnih akcija na Poljudu je veliko zanimanje izvazvala zainteresiranost Parme za 18-godišnjeg stopera Josipa Eleza. Premda je u Hajduku do sada zabilježio tek tri nastupa, Elez je član hrvatske reprezetnacije U-19 i dobro je poznat svim skautima koji godinama pažljivo prate razvoj mladih hrvatskih igrača. Parma je spremna ponuditi odštetu od 700 tisuća eura, ali u Hajduku ni ne pomišljaju da bi se olako riješili svog nadarenog stopera, tim više što će netko od njegovih starijih suigrača (Maloča, Jonjić, Milović) ovog ljeta vjerojatno ostvariti inozemni transfer.

Na Poljudu procijenjuju da bi Elez u bliskoj budućnosti mogao biti jedan od nositelja igre.

Istu ulogu trebao bi imati i kapetan reprezetnacije U-17 Josip Bašić, koji je prošle jeseni ostavario debi u seniorskoj momčadi Bijelih ali nakon toga nije dobivao priliku. Recentni uspjeh selekcije U-17 trebao bi i Bašiću ponuditi veću prigodu na Poljudu.

- Nadam se da će mi igre u reprezentaciji pružiti šansu za većom minutažom u Hajduku - kazao nam je Bašić.

Kada se već spominje utakmica selekcije U-17 onda treba zabilježiti i jedan apsurd vezan uz Hajduk. Naime, dok je reprezentacija U-17 u Dugopolju igrala utakmicu s Francuzima, nikoga iz Hajduka nismo primijetili u svečanoj loži Dugopoljskog stadiona Hrvatski vitezovi. Vjerojatno zbog zauzetosti utakmicama na Poljudu, ali čudi izostanak Hajdukovih predstavnika jer Bijeli su u startnoj postavi Gudeljove selekcije imali trojicu igrača, Bašića, Vojkovića i Prcu. Sva trojica su se odlično uklopila u pobjedničko izdanje hrvatske reprezentacije i šteta je da netko od najvažnijih ljudi struke Hajduka nije uživo promatrao njihovu igru u 15 kilometara udaljenom Dugopolju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:38