ŠIBENSKA RAČUNICA

Tko donese dva milijuna eura, može uzeti Zeca

U Šibeniku se nadaju rekordnom transferu u klupskoj povijesti
 Drago Sopta / Cropix

ŠIBENIK - Još nije završio ni prvi dio prvenstva, a odlazak Ermina Zeca sa Šubićevca postao je ponovno aktualan. Trenutačno je medijski eksponiran njegov prelazak u Dinamo, iako u Šibeniku takvu mogućnost ne žele potvrditi ni demantirati.

Kao ni to da bi napadač karijeru mogao nastaviti u nekom od europskih klubova, što je u ovom trenutku puno realnija opcija. I sam Zec priželjkuje takav rasplet, s obzirom na to da o mogućem odlasku u Maksimir zasad ne zna ništa.

I dok će sljedeća stanica u njegovoj karijeri biti još neko vrijeme obavijena tajnom, nema nikakve dileme kada je u pitanju visina odštetnog kolača koji bi trebao sletjeti na Šubićevac. Bit će to bez konkurencije najveći transfer u povijesti šibenskog prvoligaša.

Iako klupski čelnici ne žele konkretno i javno o traženoj svoti, riječ je o dva milijuna eura. Za neke, kao što su Hajduk i Dinamo, to je očito malo previše, jer bi u suprotnom Zec već odavno bio odlepršao u jednu od tih destinacija.

Druga je, pak, stvar što su naša dva najveća kluba dovela i debelo pretplatila neke druge igrače, koji Zecu nisu ni do koljena. Ali, to je već njihova briga. Zato je vjerojatnije da će traženi iznos iskeširati neki od inozemnih klubova, što intimno priželjkuje i vrhuška “modrih”.

Dosad je rekord Šubićevca držao davni “ratni” transfer od 1,5 milijuna maraka, Gorana Tomića u Vicenzu.

Onda je to bio ogroman novac, za kojim su se još godinama kasnije vukli repovi odštetnih rata. Trebalo je proći dosta vremena i pojava jednog nesvakidašnjeg talenta, Ante Rukavine, da bi Šibenčani došli do neke približne svote.

Rukavina je nakon silnih peripetija i trzavica otišao na Poljud za samo pola milijuna eura, iako je Lyon za njega nudio basnoslovnih 10 milijuna eura.

Odmah do njega transfer je stopera Ante Kulušića, koji je za 400 tisuća eura prošle zime otišao u turski Genclerbirligi, a nešto prije Schildenfeld je krenuo put Maksimira, za što je gazda Mamić na račun Šibenčana uplatio 260 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:33