NIJE OVO MARKUŠEVEC

TOMISLAV ŽIDAK Čačiću, momčad za Europu se ne priprema na Zrću i Hvaru!

Prvo sjeme sumnje bacio je sam Dinamov trener, koji je odbio vidjeti bugarsku momčad uživo. Nije mi bila jasna ta bahatost i podcjenjivački odnos
 Damir Krajač/CROPIX

Kladim se u sve što imam da Anti Čačiću ni u peti nije bila ideja da bi Ante Rukavina mogao biti ključni glumac na Dinamovoj premijeri u Bugarskoj. Da je o tome ozbiljno razmišljao, ne bi ga slao u igru u 89. minuti.

A ispostavilo se da je Rukavina za tih stotinu sekundi zaradio godišnju plaću; spasio je Kelavinu mrežu od drugog bugarskog gola i definitivnog potopa, te u zadnjem Dinamovom napadu izjednačio rezultat. Ovaj gol Ante Rukavine jednako je vrijedan kao i gol Villarealu, koji je, kao i sinoćnji u Ludogorecu, zabio na Sammirovu asistenciju.

Unatoč obećavajućem rezultatu, Dinamo nije igrao obećavajuće. Čitajući izvještaje s Dinamovih priprema, očekivali smo lepršaviji, agresivniji, brži i efikasniji Dinamo. No, prvo sjeme sumnje bacio je sam Dinamov trener, koji je odbio vidjeti bugarsku momčad uživo. Nije mi bila jasna ta bahatost i podcjenjivački odnos, jer - kada sam prošle jeseni pitao Mourinha što zna o Dinamu, rekao je da njegovi kamermani snimaju Dinamo u Splitu, a njemu je bilo žao što nije osobno mogao vidjeti protiv kakve momčadi će Real Madrid igrati na europskoj premijeri. To se zove respekt najvećeg kluba na svijetu i najvećeg trenera na svijetu prema hrvatskom prvaku, koji je, budimo iskreni, za Real Madrid - “Ludogorec”.

Psihološka i nogometna priprema za premijeru bile su vrlo slabe, Dinamo je igrao vrlo skroman nogomet, koji nije podloga za dobru nogometnu jesen. Pet udaraca prema golu, od kojih ni jedan nije pogodio okvir vrata, tek jedna izrazita prilika ( Tomečak) i slučajni gol u finišu utakmice, kada su Balkanci već počeli otvarati šampanjac, to nije ono što smo očekivali od ovogodišnjeg Dinama.

Uopće ne sumnjam da će Dinamo pregaziti Ludogorec, iako to nije bezvezna momčad, no nije ni balkanska Barcelona, kako joj tepaju navijači. Ta momčad, sklepana od isluženih legionara iz cijelog svijeta, ipak je za klasu slabija od Dinama. “Staro željezo” ne može nauditi Dinamu, ali što će se dogoditi u sljedećoj europskoj etapi? Svaka ozbiljnija momčad bit će preteška za modre, jer ne zaboravite da će modri ostati i bez najboljeg igrača, Milana Badelja, koji je i sinoć bio jedna od rijetkih svijetlih figura. Od Dinamova trenera se ipak očekuje veći respekt svakog suparnika, a i ozbiljnija priprema.

Nogometaši koji nose Dinamov dres, slavni dres za koji su ginuli Lamza, Kranjčar, Boban ili Modrić, ti se nogometaši ne mogu za europsku premijeru pripremati na Zrću ili na Hvaru. Ozbiljnosti, Čačiću, ozbiljnosti treba, nije ovo Markuševec...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:36