SKANDAL U PULI

Trener Splita u šoku: 'Pamić je rasistički vrijeđao Bellea i psovao mu majku!'

'Vrijeđao je Bellea na svim osnovama, bio sam šokiran jer je to ispod svih ljudskih vrijednosti. Nije se to trebalo dogoditi, četvrti sudac je trebao reagirati na vrijeme'
 Tom Dubravec/CROPIX

Istra 1961 je na svom terenu pobijedila Split s 1-0, a treneri Igor Pamić i Tonći Bašić nisu se zajedno pojavili pred novinarima jer splitski trener nakon sukoba za vrijeme utakmice nije želio u istu prostoriju s trenerom Puljana.

- Razočaran sam ponašanjem pulskog kolege koje je ispod svih kriterija struke. Vrijeđao je Bellea na svim osnovama, bio sam šokiran jer je to ispod svih ljudskih vrijednosti. Nije se to trebalo dogoditi, četvrti sudac je trebao reagirati na vrijeme, a u tunelu se na poluvremenu nismo svađali. Inače, obje su ekipe bile korektne i na terenu je bilo sve O.K. Ali ponašanje kolege me jako pogodilo. Nisam vidio da Belle uoči početka utakmice na terenu nije pozdravio pulske igrače, ali ih je pozdravio pri našem dolasku u Pulu - rekao je bašić ne vjerujući što je sve doživio:

- Nazivao je Bellea pogrdnim imenima, vrijeđao ga je na rasnoj osnovi, spominjao mu je mater, ja sam morao stati u njegovu obranu

Igor Pamić je rekao:

- Za nas je to bila specifična utakmica zbog igranja Bellea na suprotnoj strani. Nervoza se prelila na tribine, ali vjerujem da su gledatelji bili zadovoljni našom igrom. Nedostajalo nam je mirnoće u prvom dijelu iako smo bili opasni i okomiti. U nastavku smo bili vrlo dobri u obrani, iako previše nemirni, ali ovo je pobjeda koja vrijedi više od tri boda. Belle je meni prvi dobacio, a ja sam, iako nisam trebao, reagirao. To njegov trener očito nije vidio pa se sa mnom u tunelu porječkao, na što sam mu odgovorio te nas je četvrti sudac isključio iako je u našem nogometu sto gorih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:34