GDJE ĆE DIJAMANT?

TRNOVIT PUT DO TRANSFERA Marin Brbić: 'Povratak Vukušića je sjajna, ali i preskupa ideja'

Daleko je još do siječnja, ali u svakom slučaju Pescara je prva na potezu - zaključio je Brbić

Hajdukov predsjednik Marin Brbić nije se ustručavao kazati kako mu se dopada ideja o povratku negdašnjeg poljudskog napadača Ante Vukušića. Ali, naglasio je Brbić u startu sljedeće...

- Vukušić je igrač Pescare i to je jedina činjenica koja je relevantna u ovom trenutku. Ideja je u načelu dobra, jako pozitivna, međutim, jasno je da Hajduk nema novac za otkup ugovora Vukušića s Pescarom.

Jeste li možda razmišljali o posudbi?

- Nismo razmišljali o statusu Vukušića, niti o mogućnostima njegovog dolaska. Jasno mi je da bi njegov povratak bio pozitivan potez za našu momčad, ali ne bih ulazio u kalkulacije oko toga kako će Pescara u zimskom prijelaznom roku tretirati svog napadača. Daleko je još do siječnja, ali u svakom slučaju Pescara je prva na potezu - zaključio je Brbić.

Što će se događati s Vukušićem, je li opcija posudbe rješenje za Hajduk i njegovog bivšeg napadača ili će 'Sinjski dijamant’ pokušati u nekom drugom klubu izvan Italije? Puno je mogućnosti, a Hajduk je jedna od spomenutih.

Nakon Brbićevih riječi jasno je i na koji način. Bijeli bi Vukušića mogli dovesti jedino posudbom i to vrlo jeftinom. Međutim, treba pronaći model kako na posudbi platiti igrača koji zarađuje 400.000 eura godišnje. No, o tome će u Hajduku razmišljati nakon završetka polusezone, ali pritom treba dodati kako Splićani posljednjih sezona nisu bili imuni na posudbe. Imali su, primjerice, Filipa Ozobića iz moskovskog Spartaka koji je godinu i pol proveo na Poljudu.

Ništa nije nemoguće, ako postoji obostrani jaki interes, a u ovom trenutku Vukušiću bi Hajduk bio najbolja opcija za povratak na golgetersku scenu i u širi hrvatski reprezentativni kadar.

Bit će zanimljiv siječanj, jer nije slučajno da Vukušić u 11 utakmica ima upisana tek tri ulaska s klupe, a s druge strane Hajdukov trener Igor Tudor svako malo vapi za napadačem-golgeterom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:46