PRVI VEĆI KIKS

TUPI NAPAD OD 261 MILIJUNA EURA Jedini ozbiljni Galactico u Villarreallu bio je vratar Diego Lopez!

Realovu užu obranu Carvajal - Pepe - Ramos - Nacho duhovitiji su opisivali kao 'nesreću koja čeka da se dogodi'
 AFP

Nakon prvih tridesetak minuta utakmice na “El Madrigalu”, svojih prvih pola sata života na “la liga” planetu, Gareth Bale morao se zapitati - jesam li se zaista pridružio najskupljoj momčadi na svijetu? Trčao je Velšanin gore i dolje dužinom aut-crte na desnom krilu, ali nalik vozaču koji autoputom vozi u pogrešnom smjeru i, kao Mujo u onom vozačkom vicu, čudio se pritom zašto nitko ovdje ne poštuje propise.

Igra je, naime, prolazila mimo Balea, otjecala od njega, prvi ozbiljan kontakt s loptom ubilježio je tek u osmoj minuti. Četvrti ili peti kontakt, međutim, pretvorio je u gol za izjednačenje (1-1) u 38. minuti isprativši Carvajalov ubačaj uklizavanjem na rubu peterca.

Iz Baleova govora tijela mogli ste pročitati da ga adrenalin šiba sto na sat. Tek kada je dotrčao do centra sjetio se svoje trademark proslave pogotka, dlanove je sklopio u ljubavno srce i pokazao ih kamerama. Napisat će netko da je tako razočarao uredništvo magazina Private Eye, koje je predvidjelo da će Bale prvi gol za Real proslaviti novim razmještajem prstiju i pokazati ¤ kao euro…

Realov napadački poker asova ( Ronaldo, Benzema, Bale i Isco) na stadionu Villarreala koštao je u zbroju 261 milijun eura, izračunali su kroničari španjolskog nogometa. Cijeli proračun neke afričke državice, 380 milijuna eura, cjenovno je razdvajao prvih 11 kraljevskog kluba od najbolje posade “žute podmornice”, koja u svlačionici drži tek dvojicu igrača na godišnoj plaći većoj od milijun eura. I svejedno na terenu niste mogli osjetiti razliku, neupućen netko lako bi se ovdje zabunio pogađajući tko je Real, a tko Villarreal.

Domaćin se, naime, predstavio kao uvjerljivo bolja i opasnija momčad. Nasrtljivi, dinamični, kombinatorni, svi odreda samouvjereni s loptom u nogama, Villarrealovi nogometaši dugo su držali novu generaciju “galacticosa” u šahu i vjerojatno bi uvjerljivo dobili utakmicu da Realovu mrežu nije branio izvrsni Diego Lopez. “Jedini ozbiljni ‘galactico’ te večeri”, ocjenjuje reporter “Marce”. Realovu užu obranu Carvajal - Pepe - Ramos - Nacho duhovitiji su opisivali kao “nesreću koja čeka da se dogodi”.

Ali vratimo se vlasniku rekordnog nogometnog transfera. Gareth Bale je nakon gola živnuo, odjednom je osjetio da pripada momčadi, oslobodio se i kreirao neke zanimljive akcije. Oprobao je ljevicu i njegova je bomba u drugom poluvremenu fijuknula pokraj okvira. U 58. minuti je uključio “nitro” i s loptom u nogama se spustio cijelom dužinom terena do korner-crte pokraj nemoćne domaće pratnje.

Stigao je opasno zavrnuti loptu u sredinu prije nego što je završio u reklamama i primio se za koljeno. Tri minute poslije prepustio je mjesto Di Mariji. Kasnije u mixed-zoni nije bio raspoložen davati izjave.

Carlo Ancelotti u subotu je ispustio prva dva boda na Realovoj klupi, ali je predstavio nogometaša od kojeg bi momčad već ove sezone morala debelo profitirati.

Bio je zadovoljan Baleovom partijom, pohvalio je njegov gard na terenu i otkrio da u nastavku sezone namjerava izvlačiti dividende iz Ronaldove i Baleove raznovrsnosti. “Obojica se najbolje snalaze kada se s bokova spuštaju prema kaznenom prostoru, ali strana im pritom nije presudna. Zato ću im mijenjati mjesta i seliti ih slijeva nadesno”, rekao je Ancelotti.

Emilio Butragueno također je odlučio osrednju Realovu partiju zamotati u celofan s Baleovim likom. “Za igrača koji tri mjeseca nije igrao i odradio je samo tri treninga s novim suigračima, Gareth je odigrao vrlo dobru utakmicu. Korak po korak i brzo će uhvatiti ritam ostalih”, kaže Butragueno, čijoj su momčadi Barcelona i Atletico Madrid pobjegli dva boda.

Barcelona je na Camp Nou sretno preživjela partiju ruskog ruleta sa Sevillom, pogonjenom kreativnim nadahnućem Ivana Rakitića. Hrvatski reprezentativac postigao je jedan pogodak i ubačajem iz kornera priredio drugi za 2-2 u finišu utakmice, da bi Barcelona u 94. minuti Sanchezovim golom ipak iščupala pobjedu.

Gosti iz Andaluzije bjesnili su jer je sudac Fernandez bez ozbiljnog povoda poništio pogodak Cale (nakon još jednog Rakitićeva ubačaja) za 1-1, dok Barci sklon tisak podsjeća da je sudac pri domaćinovu vodstvu zaboravio isključiti pregrubog M’Biu (dotad vlasnik žutog kartona) nakon opetovanog prekršaja na Neymaru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 06:27