DVA SCENARIJA

U Bugarskoj počinje europska odiseja: Ludogorec ogledalo cijele sezone

 Damir Krajac / CROPIX

Neka oni misle na nas jer smo mi Dinamo – Čačićeva 'strategija' o kojoj prije odlaska u Bugarsku nitko nema (javno) mišljenje, od njega će napraviti ili pukovnika ili pokojnika. Istinabog njegovi su prethodnici i od amatera radili mitski jake protivnike, a Čačić si je priuštio luksuz da ekipu iz Razgrada, čiji su temelji stvoreni na milijunima farmaceutskog tajkuna, nije ni pogledao. Ma kakvi, Čačić je otišao korak dalje u svom avangardnom poimanju pripreme eruopske utakmice pa je počastio svlačionicu s dva slobodna dana!

Ležerna, nazovimo, taktika mač mu je nad vratom. A ako Ludogorec slučajno «iznenadi» ostao je bez vrata. Od takve metode trenerskom cehu se diže kosa na glavi, ali među modrim pukom ona je dočekana aplauzom.

Dugo vremena u Maksimiru nismo imali trenera s takvim gardom, a malo tko se mogao nadati da će to biti Ante Čačić. Ako ništa drugo dignuo je navijače, a i svlačionica mu je zahvalna. Dva slobodna dana u europskom tjednu nisu mogli ni sanjati i red je na njih da povjerenje vrate s kamatama.

Pobjeda u Bugarskoj je najmanje što mogu učiniti za svog trenera, a s trijumfom bi dobre vibracije idealno došle u 3. pretkolu Lige prvaka u kojem Dinamo čekaju malo ozbiljniji protivnici. Osim toga, bio bi to valjda dovoljan okidač Zdravku Mamiću da zaoštri konkureniciju u svlačionici pod južnom tribinom. Naime, gazda već duže vrijeme ima zmiju u džepu. Duje Čop je jedino novo lice, a on se ipak vodi kao prinove, ne i pojačanje. Na koncu, dobrom predstavom u dva okršaja s prvakom Bugarske i navijači bi došli na svoje. Maksimirska publika je izbirljiva i dobar europski uvod je zlata vrijedan u borbi za njihov povratak na tribine.

No, postoji i druga strana medalje. Ako Bugari i nisu takvi jazavci, a sve upućuje da nisu iz te kategorije i ako kojim slučajem ponove Sheriff u Maksimiru slijede crni dani. Europa je jedino što Dinamu drži glavu iznad vode i puni blagajnu kluba. Domaći trofeji ovdje nikoja više ne uzubuđuju, a HNL donosi isključivo gubitak. Takav epilog značio bi rasprodaju svega što vrijedi u svlačionici. Redom bi otišli Badelj, Sammir, Vrsaljko, Vida, Kelava, Kovačić... Jer, ruku na srce, Dinamo s Mamićevom logistikom može do naslova i s juniorima. Sasvim sigurno, novi bi bio i trener, a navijači sa sjevera ostali bi usamljeni u Maksimiru. Doduše, nije ni sada bitno drugačije, ali...

Dobar scenarij



1. Injekcija samopouzdanja

- Dinamo bi s dobrom igrom u Bugarskoj lakše dočekao uzvrat i plasirao se u 3. pretkolo

2. Jačanje momčadi

- Mamić bi mogao investirati u pokoje pojačanje s obzirom da bi bio korak bliži Ligi prvaka i zaradi od desetak milijuna eura.

3. Približavanje navijačima

- Dinamo vodi borbu za povratak tihe većine na Maksimir. U slučaju dobrog ulaska u sezonu, tribine bi napokon mogle biti pune.

Loš scenarij

1. Promašena sezona

- Dinamo je unikat po tome što sezonu mjeri po uvodnim utakmicama. Ako kiksa na početku, sezona je promašena. Domaći trofeji ovdje više nikoga ne uzbuđuju.

2. Rasprodaja momčadi

- Nema smisla držati igrače i bogovski ih plaćati za HNL. Ako ne prođe Ludogorec, trener je bivši, a slijedi i egzodus svlačionice.

3. Prazne tribine

- U Maksimir će dolaziti obitelji navijača, pokoji kibic i društvo sa sjeverne tribine od čijih se pjesmica u loži gutaju knedle.

Domaćini prodali sve ulaznice, navijači Dinama stigli u Bugarsku



Stadion Ludogorca trebao bi biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Svih šest tisuća ulaznica prodano je u ponedjeljak kada su domaćini otvorili blagajne koje su dan ranije zatvorili zbog toplotnog udara.

U Razgradu nismo primjetili navijače Dinama, ali to ne znači da ih neće biti na utakmici. Naime, iz Zagreba je stigla vijest kako su BBB unatoč dogovoru klubova o zabrani prisustva gostujućih navijača, krenuli put Razgrada tijekom vikenda. Dane uoči utakmice navodno su proveli u poznatom ljetovalištu Varni na Crnome moru, a hoće li uspjeti smjestiti se na tribinama Ludogorec Arene saznati ćemo u srijedu u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 09:55