SUIGRAČI U LECHU

'U POLJSKOJ GA NIKAD NISU SMATRALI VELIKIM IGRAČEM, A DANAS SE RUGA REALU...', Ivan Turina o Lewandowskom

Ivan Turina jedan je od onih koji su prvi primijetili kakav se talent krije u Lewandowskom . Sjećamo se, prije pet godina, dok je igrao u Lechu iz Poznanja, današnji vratar švedskog AIK-a ukazao nam je u intervjuu na talentiranog napadača.

- Ima tu jedan dečko, Lewandowski, sjajan je. Nije prva napadačka opcija, ali momak je vrhunski, čut ćete još za njega - pričao nam je tada Turina, koji će karijeru možda i završiti u AIK-u, s kojim je produljio ugovor do 2015.

- Od prvog je dana pokazao potencijal, vidjelo se da je pravi. Ali, nikad on u Poljskoj nije bio zvijezda. U Lech je stigao kao najbolji strijelac 2. lige, sretan što uopće igra u Lechu. Nenametljiv, miran dečko, daleko od klasične zvijezde. Nikad ga u Poljskoj nisu niti mediji niti navijači doživljavali kao velikog igrača, koji će biti budućnost poljskog nogometa.

Opisao je i kako je Lewandowski objavio da ide u Dortmund.

- Posao je završen pola godine prije no što je objavljeno. Tražili su ga i neki drugi klubovi, međutim, ovi u Dortmundu su ga najbolje 'skenirali’. Borussia ga je primijetila i brzo završila posao. A vidite ga sad, ruga se Realu... Baš mi je drago zbog njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 06:28