POJAČANI ZAPREŠIĆANI

U Zaprešić stigli Delač i dva mlada Srbina!

Inter je jači za čak petoricu igrača. Chelsea je vratio Delača na posudbu, iz Kolubare su došli Radojičić i Rundić, iz Zmaja Šimić, a Hajradinović je stigao iz Olimpica
 Marko Miščević / Cropix

Od jučer je Inter brojniji (smatra se: i jači) za petoricu novih nogometaša, a pitanje je trenutka kad će potpisati i šesti. Time je osjetno osnažena konkurencija za svaku poziciju i trener Borimir Perković zadovoljno se smješka.

Svi oni momčadi su se priključili na popodnevnom treningu u Blatu. I ne samo oni; na provjeri je i srednji branič Luka Pavković (20) iz HAŠK-a te 16-godišnjak iz Tuzle, navodno 'čudo od djeteta’ za koje glede lopte nema tajni. Njemu taje ime i prezime, zato što ga ne mogu registrirati prije no što postane punoljetan. Zapravo bi smjeli, pod FIFA-uvjetom da u Zaprešić doseli njegova obitelj, ali to je ceremonija koja zasad nije aktualna. Važno je da su ga zamijetili i na neki način zakaparili; ako ne novcem, uvažavanjem.

Perkovićev pomoćnik Stipe Brnas forsirao je vježbe kojima se provjeravala i poboljšavala spremnost, brzina, okretnost. Kad je polako počeo padati mrak, naveliko se i igralo. Nazočio je i direktor kluba Branko Laljak sa sinom Vjekoslavom, volonterom u operativi zaduženim za praćenje hrvatskih i talenata iz šire regije.

Posebno veseo bio je Matej Delač. Očito se zaželio domaćeg društva nakon što je dvije godine proveo što u Chelseaju, što u njegovim 'filijalama’ Vitesseu, Dynamu iz Českih Budejovica te Vitoriji. Zanimljivo je da ovog utorka na travnjaku nije bilo Krševana Santinija, najstandardnijeg među Žutima, rekordera po broju minuta (maksimalnih 1.710 u 19 ligaških kola) kome će Delač biti izravni konkurent. Čujemo da je Krševan malo skršio rame.

Samo se smješkao i Pokrivač. Sjajni univerzalac, veliko pojačanje. S njim je sve usuglašeno u utorak, no čekala se srijeda ne bi li se transfer sredio i formalno. Netko se našalio kako je ključno Nikoli zaplijeniti vozačku dozvolu dva dana uoči utakmice i sve će biti u najboljem redu!

Momci iz Srbije i BiH jučer su bili i u policijskoj postaji, nužno se prijaviti u roku 24 sata kako bi stekli radnu i dozvolu boravka. Sve ih je ekonom Marijan Ružić smjestio u jednu jablanovečku katnicu. Hranit će se u Ikinom restoranu na stadionu. Dvojac iz Lazarevca, Milan Rundić i Nikola Radojičić, odmah je zadužio sponzorski BMW.

Kolubara će ispasti iz 2. srpske lige zbog besparice, ove zime napustila su je sedmorica standardnih. Radojičić je zaista perspektivni ljevak, a pozornost plijeni i podatkom da je iz Uba, gradića koji je dao velikog Dragana Džajića. Što se tiče Rundića, potječe iz beogradskog Rada s kojim je svojedobno odbio produžiti ugovor pa su ga suspendirali na šest mjeseci. Računa se da će im Inter biti odskočna daska, ne dvoje da je naša liga najbolja na ovim prostorima. Rundić je bio član gotovo svih mlađih selekcija. Hajradinović u svojoj zemlji isto tako, najčešće i kapetan. A Šimić je već položio u cijelosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:04