NE ŽELE NI DA SUDI DJECI

Vapaj Brune Marića: 'Hajdukovci, ja vas nikad nisam oštetio, zašto mi sve ovo radite?'

Imam cijeli niz neugodnosti i ovakvi postupci Hajduka samo dolijevaju ulje na vatru. Nije mi jasno zašto se klub takvog ugleda time bavi - kaže nogometni sudac
 Ante Čizmić/CROPIX

Predsjednik Hajduka zatražio je od sudačke komisije izuzeće Igora Križarića s utakmice Inter - Dinamo, i Brune Marića koji je bio određen da sudi derbi juniorskog prvenstva između Dinama i Hajduka, a koji se trebao igrati u Maksimiru 7. studenoga.

U dopisu Dušanu Kukiću, predsjedniku sudačke komisije, a koji je potpisao Marin Brbić, stoji kako su na Poljudu “neugodno iznenađeni delegiranjem glavnih sudaca za pojedine utakmice MAXtv Prve lige, odnosno Prve lige juniora i kadeta”. Križariću se zamjera arbitraža na Kantridi u kojoj je Rijeci dosuđen 11-erac iako je prekršaj bio izvan kaznenog prostora, dok se za Marića ne navodi konkretan razlog.

1. Gospodine Mariću, vi dižete prašinu i kada niste na travnjaku. Što vas tako ne vole u Splitu?

- Apsolutno sam iznenađen zahtjevom Hajduka. Pripisujem to medijskoj harangi koju rade s ciljem da maknu fokus javnosti sa svojih problema. Nikada ih nisam zakinuo u sportskom rezultatu.

2. Čini se kako vam zamjeraju suđenje u finalu Kupa 2009. godine i gradski derbi sa Splitom.

- Što se tiče utakmice sa Splitom, ograđujem se od pogrešaka linijskih sudaca, a odgovorno tvrdim kako je u finalu Kupa suđenje bilo jako dobro.

3. Zašto je odgođena utakmica juniora Dinama i Hajduka koju ste trebali suditi, a za koju su s Poljuda tražili vaše izuzeće?

- Stvarno ne znam. Neslužbeno sam čuo da je odgođena zbog obaveza reprezentacije. U svakom slučaju, sigurno nije zbog mene.

4. Primate li prijetnje?

- Vrlo često. Imam cijeli niz neugodnosti i ovakvi postupci Hajduka samo dolijevaju ulje na vatru. Nije mi jasno zašto se klub takvog ugleda time bavi. Ne znam predsjednika Hajduka, ali poručio bih mu da se umjesto izuzećima sudaca bavi problemima Hajduka. Predsjedniče, kakvu to poruku šaljete djeci kojoj sam trebao suditi?

5. Koja je sada procedura?

- O izuzeću odlučuje sudačka komisija. Zahtjev Hajduka nije obvezujući s obzirom da je prema konvenciji Uefe sudačka komisija neovisno tjelo. Iskreno, bio bih razočaran da ovaj Hajdukov pritisak urodi plodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:15