SLUČAJ ZAGRIJVANJE

Vatreni otvorio front s Čačićem: 'Neću se ispričati, ili ću biti starter, ili ne idem na Euro!'

 Chris Brunskill / Stringer/Getty

Dejan Lovren odigrao je odličnu utakmicu za svoj Liverpool u Dortmundu protiv Borussije. Na svojim stranicama UEFA je objavila najbolju momčad sastavljenu od igrača koji su nastupili u utakmicama Europske lige. Hrvatski reprezentativac zauzeo je svoje mjesto u srcu obrane. Za mnoge i nije neko iznenađenje Lovrenovo svrstavanje u najbolje, jer već dugo igra izvrsno za Redse, jedan je od temelja momčadi.

- Bilo je OK - kazao je jučer za Sportske novosti Liverpoolov branič kad smo se čuli.

Pitali smo ga nije li preskroman, s obzirom na to da ga svi hvale, stručnjaci, novinari, promatrači...

- Iskreno me ne zanimaju više te pohvale, najbitnije je da sam zadovoljan sam sobom. Napravili smo dobar rezultat, Borussia je moćna momčad, a s obzirom na to da stalno posljednjih godina igraju u europskim natjecanjima, iskusniji su od nas. Nakon ovog pozitivnog rezultata, imamo šanse. Uzvrat na Anfieldu bit će uzbudljiv, predviđam sjajnu utakmicu - govori Lovren.

Toliko o tome, prebacili smo se na jednu drugu temu. Danas će tijekom dana u Liverpool stići izbornik Ante Čačić! Kazao nam je Lovren da su se čuli, te da Čačić dolazi na razgovor. Sigurno znate priču iz Budimpešte, “slučaj zagrijavanje” koji je naljutio izbornika. Ako je možda netko propustio, izbornik je Lovrena poslao na zagrijavanje, a ovaj je nakon 15-20 minuta sjeo na klupu. Zanimalo nas je hoće li danas uslijediti velika pomirba, zakapanje ratnih sjekira, hoće li se izgladiti ta priča iz Budimpešte?

- Uvijek se razljutim kad u medijima izađe poluistina. Dakle, da ispričam što se dogodilo. Došao je do mene kondicijski trener i kazao mi je da se idem zagrijati 10-15 minuta. Rekao sam OK i krenuo sam se zagrijavati. Prošlo je to vrijeme od 15 minuta, kad sam završio zagrijavanje, još sam ostao stajati, ali bilo mi je hladno jer nisam imao jaknu, pa sam se vratio na klupu. Onda nakon minute kondicijski trener opet dolazi do mene i pita me “pa zašto si sjeo na klupu?”. Kažem mu da mi je rekao da se zagrijem 10-15 minuta i da sam to odradio. Onda je on odmah to kazao Čačiću... Gledajte, pa nitko na svijetu ne radi takva duga zagrijavanja, mi u Liverpoolu kad se zagrijavamo, uđemo u igru ili se nakon 15-ak minuta vratimo na klupu.

Lovren je dodao još nešto.

- Meni je rečeno da ću u Budimpešti igrati drugo poluvrijeme. Bio sam spreman ući u igru. Uostalom, izbornik je kazao da će svi dobiti priliku, da svakoga želi vidjeti u obje utakmice. Na kraju nisam dobio priliku. Da si ne lažemo, pao mi je mrak na oči. A, recimo, ušao je Darijo Srna koji je sam rekao Čačiću dva sata prije utakmice da ne može, ali da će biti na klupi. Ne želim ispasti bahat, arogantan ili ne znam što, međutim Čačić mi je rekao da ću dobiti 45 minuta, a onda to nisam dobio na utakmici koja je pripremna. Sad ću vam kazati još jedan podatak. Ćorluka i ja nismo igrali skupa u sustavu s četiri iza. Igrali smo u Osijeku s tri odozada, nismo bili uigrani, što je logično, u onom blatu nismo ni mogli bolje. Ako me želiš uigravati, onda me trebaš odmah uigravati, a ne u zadnje dvije utakmice pred Euro. Pretpostavljam da ćemo igrati s četiri otraga na Euru, pa onda mislim kako logično razmišljam da se to treba uigravati. Kako ću se pokazati u 3-5-2 kad se ne sjećam kad sam to igrao?

Dobro, što mislite kako će danas proteći razgovor s Čačićem?

- Izbornik vjerojatno očekuje neku ispriku. Ali ja se neću ispričati. Otvoreno ću mu kazati, gospodine Čačiću, ako vi mene ne vidite u prvih jedanaest, ja vam neću doći na Euro! Eto, rekao sam... Volim Hrvatsku, obožavam Vatrene, ali neću si dopustiti da budem šikaniran.

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:58