BELGIJCI NE KRIJU ŽAL

Vermaelen: Bili smo bolji, remi je za nas razočaranje; Gillet: Hrvati su ipak favoriti skupine

 AP

Hvatali su se za glavu belgijski reprezentativci, imali su dojam da im se Hrvatska provukla, da su propustili priliku za velikim 'skalpom’. No, svjesni su da je i bod za njih dobar učinak.

- Mi smo dominirali čitavu utakmicu, Hrvati su zabili iz svoje jedine prilike i tada zatvorili igru, bilo ih je teško probiti. Pokazali smo da smo kvalitetniji od Hrvatske! Međutim, nismo bili dovoljno učinkoviti u napadu, nedostajalo je kvalitete u završnici. U svakom slučaju, na dobrom smo putu - rekao je Steven Defour, dok je Thomas Vermaelen bio malo kritičniji.

- Bili smo bolji, remi je za nas razočaranje! Nakon primljenog gola imali smo dovoljno vremena da okrenemo utakmicu, ali nismo uspjeli. Možda kad se sve zbroji i možemo biti zadovoljni, remi nije tragičan, no, propustili smo priliku pobijediti Hrvate.

Strijelac izjenačujueg pogotka, Guillaume Gillet, misli slično.

- Mi smo razočarani bodom. Presjekao nas je hrvatski gol, postali smo frustrirani i nestrpljivi da izjednačimo. A kad smo zabili prvi, nismo znali zabiti i drugi. Ipak, bod protiv Hrvatske, koja je favorit skupine, na kraju i nije loš, utrka za Brazilom tek je počela, bit će vremena za vratiti ta dva boda.

Misli belgijskih igrača, ali i belgijske javnosti u jednu je rečenicu rezimirao Dries Mertens

- Ovih 1:1 je dobar rezultat, ali smo zaslužili bolje, pobjedu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:31