ŽELJE PRED DERBI

Victor Valdes: 'Želim pobjedu u svom zadnjem El clasicu'

Poznato je da dugogodišnji čuvar mreže Barcelone na kraju aktualne sezone napušta klub. A u posljednjem se ligaškom ''el clasicu'' u karijeri želi oprostiti u stilu
 AFP

Vratar Barcelone Victor Valdes u nedjelju će posljednji put igrati na madridskom stadionu Santiago Bernabeu kao član katalonskog kluba.

Poznato je da dugogodišnji čuvar mreže Barcelone na kraju aktualne sezone napušta klub. A u posljednjem se ligaškom ''el clasicu'' u karijeri želi oprostiti u stilu. Barcelona u sklopu 29. kola Primere gostuje kod najvećeg suparnika Real Madrida, a Valdes želi sva tri boda.

- Da, bit će ovo moja zadnja utakmica na Santiago Bernabeuu u dresu Barcelone. Imam veliko poštovanje prema tom stadionu. To je čudesno mjesto jer navijači daju veliku podršku Realu, posebno u derbijima, a to čini igranje tamo vrlo posebnim, čak i ako ste na suprotnoj strani - rekao je Valdes.

- Volio bih da za nekoliko dana mogu pričati o našoj pobjedi budući da nam doista trebaju ta tri boda ako želimo nastaviti lov na naslov. Ulazimo u ''clasico'' s nadom i pobjedničkim mentalitetom, kao i uvijek. To je jedini način za pobjedu na Bernabeuu. Moramo preuzeti kontrolu utakmice, držati posjed lopte i igrati napadački - zaključio je 32-godišnji golman.

S druge strane, kapetan i golman Real Madrida Iker Casillas istaknuo je kako ne misli da će nedjeljni ''el clasico'' odlučiti o novom španjolskom prvaku.

- Govorimo o dva kandidata za naslov, tako da je jasno da se radi o važnoj utakmici. No, ne znam hoće li biti i odlučujuća u borbi za naslov jer ne smijemo otpisati ni Atletico - rekao je Casillas za AS.

- Vrijeme derbija ne može biti bolje za nas. Na vrhu smo ljestvice, malo po malo smo se uspjeli uspeti na prvo mjesto.

Prisjetio se iskusni vratar i svoga prvog ''el clasica'' u seniorskoj karijeri.

- Dobro se sjećam prvog derbija, za mene je ostao najljepši u kojem sam igrao. Bilo je puno emocija jer sam prvi put igrao protiv Barcelone i to na našem Bernabeuu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:44