ILHAN MANZIS JURI SOČI

VIDEO Bivši turski nogometni heroj želi na Olimpijske igre u - umjetničkom klizanju!

Do 32. godine nikada u životu nisam ni pogledao umjetničko klizanje, a samim time i stao na led - otkrio je Mansiz za Guardian

Bivši turski nogometni reprezentativac Ilhan Mansiz (37) nakon prekida karijere okrenuo se umjetničkom klizanju i njegov cilj je nastupiti na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.

Strijelac jednog od najvažnijih golova u turskoj nogometnoj povijesti, 'zlatnog gola' protiv Senegala u četvrtfinalu SP-a 2002. godine, okončao je karijeru 2007. godine nakon prometne nesreće. Tada se okrenuo klizanju, a u posljednje vrijeme sa svojom djevojkom i klizačkom partnericom Slovakinjom Olgom Bestadingovom intenzivno trenira za Soči.

"Ako uspijem postat ću prvi sportaš koji je nastupio na svjetskom nogometnom prvenstvu, a nakon toga i na Zimskim olimpijskim igrama. Ranije me klizanje nije zanimalo, a prvi put sam na klizaljke stao prije pet godina," kazao je bivši nogometaš Kolna, Herthe, Kobea, te turskih klubova Bešiktaš, Genclebirligi, Samsunspor i Ankaragucu.

Njegov talent za klizanje otkrila je njegova djevojka nakon čega je nastupio u turskom showu Buzda Dans.

"Želio sam započeti novo poglavlje u svojoj sportskoj karijeri, no nisam niti sanjao kako će to biti umjetničko klizanje. Ne očekujem medalju na ZOI, no bilo bi super kada bi nastupili u Sočiju. Važno je ohrabriti ljude da mogu, bez obzira na godine, ostvariti svoje snove," zaključio je bivši turski reprezentativac.

Mansiz je rođen u Njemačkoj, no 2001. je prihvatio poziv u tursku reprezentaciju. U domovini svojih roditelja ima kultni status nakon što je na World Cupu u Japanu i Južnoj Koreji u četvrtfinalu postigao 'zlatni gol' protiv Senegala (1:0). Turska je na koncu na prvenstvu bila treća što je najveći uspjeh u njezinoj povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:16