I DALJE NA VRHU HNL-a

VIDEO: Eurogol Slepičke Slaven Belupu za tri boda Dinama

Dinamo je blijedom igrom u Koprivnici stigao do injekcije samopouzdanja pred sudar s Hajdukom, ali i do saznanja da veznom redu treba svježe krvi
Koprivnica, 200310.Stadion NK Slaven Beupo, 21.kolo, 1.HNL, seniori, susret ekipa NK Slaven Beluo i NK Dinamo Zagreb.Na slici: slavlje Dinama.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

KOPRIVNICA - Nakon što su u Maksimiru skautirali Hajduk, 'modri' su sjeli u autobus, otišli u Koprivnicu i uzeli puni bodovni plijen. U nervoznoj utakmici Dinamo je slavio protiv Slaven Belupa pogotkom Miroslava Slepičke u 10. minuti. Prije toga je igru zbog ozljede zadnje lože napustio Cufre, a poslije toga je bilo izuzetno vatreno na travnjaku. Prvo je Posavec 'popio' lakat od Vrdoljaka.

Špaco: Sramim se i stidim, učinit ću sve da Hajduk izgleda hajdučki

- Kunem vam se da ga nisam niti taknuo – poslije utakmice se opravdavao veznjak Dinama, iako se s tribine činilo drugačije. U svakom slučaju, Vrdoljak je izašao neokrznut, što je po procjeni Matea Beusana bila pogreška suca.

- Križariću, jel slušaš što ti čovjek govori – bio je komentar u smjeru suca koji je u prostorijama domaćina gledao televizijsku presudu 'Oka sokolova'

Žute kartone izvadio je malo kasnije kada su se zakačili Kokalović i Slepička, a ubrzo su se u dva prostorna metra našli svi sudionici utakmice. Ili gotovo svi.

- Šta ti radiš na golu? Trči tamo da smiriš situaciju – ljutito je gestikulirao Jurčić u smjeru Butine. Zapovijed trenera je svetinja. Zna to iskusni dokapetan koji je u svakoj idućoj kriznoj situaciji bio najistaknutiji u smirivanju strasti. A bilo ih je nekoliko. Iz jedne takve je omaleni Drago Papa izvukao deblji kraj. Nakon duela s Kovačem morao je napustiti travnjak.

- Kovač zna udariti. Izbio je loptu bez prekršaja, pa pokupio Papu. To je iskustvo – komentar je Jurčića koji nije krio zadovoljstvo pobjedom, ali i pristupom.

- Bila je to utakmica za fajtere. Domaćini su počeli žestoko, a moji odgovorili istom mjerom.

Nije to bila utakmica u kojoj je Dinamo briljirao. Svjestan je toga i strateg «modrih».

- To je uteg koji nose treneri Dinama. Od tebe se očekuje da stvoriš lepršavu igru i sto šansi po utakmici. Ipak, ja želim da se oni naviknu na tvrdi i čvrsti nogomet. Želim europski Dinamo, a za sedmi i osmi mjesec takav pristup nam je jedina šansa.

Iako je Slepička bio strijelac, epitet junaka utakmice ponio je Butina. Skidao je Bućo 'vruće krumpire' koji su mu priuštili Gregurina i Maras.

- Ponovno smo upali u 'crnu rupu' krajem prvog djela. Nije nas nigdje bilo deset minuta – rekao je Jurčić koji osim rješavanja tog problema mora nešto učiniti i s veznim redom. Pedro Morales 'nije došao na utakmicu', a Sammir igra na mahove. Kreacija previše ovisi o Badelju, a kad njega nema, kao što je to bio slučaj protiv Zadra, onda nastupaju problemi. Možda je u Kupu vrijeme za svježu krv. Naš izbor je Domagoj Antolić...

Slaven Belupo - Dinamo 0-1 (0-1)

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 5; pomoćnici : B. Križarić (Čakovec), Fegeš (Nedelišće). Strijelci: 0-1 Slepička (10. as. Mandžukić). Žuti kartoni: Kokalović, Delić, Nynkeu, Čaval (Slaven Belupo), Slepička, Etto (Dinamo). Igrač utakmice: Tomislav Butina. Stadion: Gradski. Gledatelja: 3000.

Slaven Belupo: Pelin 6, Kokalović 6, Rogulj 6, Maras 5, Čaval 5, Nynkeu 6, Papa - (od 37. Gregurina 6), Posavec 6, (od 76. Purić -) Delić 5, Mujanović 5, Jurić 5 (od 73. Tepurić -)

Dinamo: Butina 8, Etto 6, Kovač 6, Cufre - (od 8. Barbarić 7), Ibanez 6, Badelj 7, Vrdoljak 6, Sammir 6, Morales 5 (od 63. Tomečak -), Mandžukić 6, Slepička 6 (od 75. Calello -)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 12:11