LIGA PRVAKA

VIDEO, FOTO Inter umalo prokockao četiri gola

 AFP

Nogometaši aktualnog europskog prvaka Intera savladali su Tottenham na San Siru 4-3 u najefikasnijem susretu 3. kola Lige prvaka.

Riječ je o susretu skupine A u kojoj su “nerazzurri” već nakon 14. minuta imao prednost 3-0 i igrača više, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću “nerazzurra” 4-0.

U drugoj minuti Inter je već imao 1-0, a strijelac je bio kapetan domaćih Javier Zanetti nakon sjajnog proigravanja u prostor od Samuela Eto'a. Postigao je Zanetti gol u svom 83. nastupu u karijeri u Ligi prvaka i tako sa 37 godina postao najstariji strijelac u povijesti najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

U osmoj minuti vratar Spursa Heurelho Gomes srušio je Jonathana Biabianyja u kaznenom prostoru, a sudac Damir Skomona odlučio mu je pokazati crveni karton i dosuditi kazneni udarac za Inter. Potom je menadžer Tottenhama Harry Redknapp izvukao iz igre Luku Modrića da bi uveo rezervnog vratara Carla Cudicinija, a trenutak kasnije Samuel Eto'o sigurno je realizirao udarac s bijele točke. Do kraja poluvremena apsolutnu su dominaciju “nerazzurri” okrunili novim golom Eto'a (šestim u LP, najbolji strijelac natjecanja, op.a.) i jednim Dejana Stankovića.

U nastavku je Tottenham usprkos igraču manje zaigrao organiziranije, dok Inter nije pokazivao previše namjere da napadne. Iskoristio je pospanost domaće obrane sjajni velški krilni igrač Gareth Bale koji je tri puta na praktički identičan način matirao vratara Intera Julija Cesara, iskosa s lijeve strane, udarcima u suprotni donji kut Brazilčeva gola. Ipak, valja reći da pobjeda Intera nije dolazila u pitanje, budući je drugi i treći gol postigao u 90. minuti, odnosno drugoj minuti sudačke nadoknade.

Niko Kranjčar odgledao je svih 90 minuta s klupe za rezerve, dok Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa nisu bili i niti na klupi.

U drugom susretu skupine aktualni nizozemski prvak Twente odigrao je 1-1 s Werderom u Enschedeu. Poveo je Twente preko Thea Janssena u 75., a izjednačio je Marko Arnautović pet minuta kasnije. Dvadesetogodišnji austrijski centarfor nije slavio gol iz respekta prema svojoj bivšoj momčadi. U posljednjih desetak minuta oba su sastava mogla do pobjede, a posebno je kvalitetnu priliku propustio Luuk de Jong u 87. minuti kada je malo iskosa s desne strane promašio prazna vrata sastava iz Bremena.

Pobjeda Schalkea, Rakitić dvostruki asistent

U skupini B Lige prvaka domaći su sastavi maksimalno iskoristili prednost svog travnjaka. Tako je Schalke na Veltins Areni savladao Hapoel 3-1, a Lyon na Gerlandu Hapoel 2-0.

Za razliku od francuskog prvenstva u kojem je nakon devet kola skupio tek tri pobjede, Lyon je u Ligi prvaka slavio po treći put u u isto toliko utakmica golovima Jimmyja Brianda u 21. i Lisandra Lopeza u 51. minuti. Kod prvog je gola Briandu sjajno asistirao Michel Bastos ubacivanjem s lijeve strane, pa se Briand samo trebao “nakloniti” za gol, dok je kod drugog gola Briand asistirao Lopezu. Prvo je Briand pogodio vratnicu, potom spretno izborio odbijenu loptu i poslužio argentinskog centarfora koji nije imao težak posao.

Valja također reći da je Lyon imao olakšan posao budući je od 43. minute Benfica igrala bez isključenog Argentinca Nicolasa Gaitana (dva žuta kartona u samo devet minuta, op.a.), kao i da je svih 90 minuta s klupe odgledao bivši Dinamov branič Dejan Lovren.

U drugoj utakmici skupine Schalke je do pobjede predvodio španjolski veteran Raul Gonzalel s dva postignuta gola. Prvi je bivši Realov napadač zabio već u 3. minuti, a drugi u 58. na sjajnu asistenciju Ivana Rakitića. Hrvatski reprezentativac sjajno je asistirao Raulu samo pet minuta nakon što ga je Felix Magath uveo u igru. Odigrao je Rakitić dupli pas s Huntelaarom, a potom s lijeve strane isprve uposlio Raula na nekih sedam metara od gola pa Realovoj legendi nije bilo teško zatresti mrežu.

Točku na i za sastav iz Gelsenkirchena postavio je Jurado u 68. minuti sjajnim golom u same rašlje Vicenta Enyeame, ponovo nakon asistencije Rakitića, da bi Hapoel počasni gol zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade preko Eteya Shechtera.

Nani donio sva tri boda Unitedu

Nogometaši Manchester Uniteda neuvjerljivo su stigli do druge pobjede u trećem kolu C-skupine Lige prvaka. Na Old Traffordu pobijedili su turskog prvaka Bursaspor 1-0.

Jedini je gol za momčad Alexa Fergusona postigao njihov najbolji nogometaš, Porugalac Nani. Pogodio je u sedmoj minuti za svoj prvi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka. U Premierligi je dosad zabio tri pogotka uz čak sedam asistencija, a golgetersku je formu dokazao zabivši i dva gola u dvama ovomjesečnim nastupima za reprezentaciju. Domaći sastav, bez Waynea Rooneyja u momčadi, bio je bolja momčad, držao loptu u posjedu i stvarao prigode, ali do uvjerljivije pobjede nije došao.

Nakon tri odigrana kola Manchester United vodi na ljestvici skupine C sa sedam bodova. Na drugom su mjestu Glasgow Rangersi, koji su u srijedu na svom Ibroxu remizirali s Valencijom 1-1. Strijelac obaju golova bio je domaći veznjak Maurice Edu. Zabio je najprije 24-godišnji američki reprezentativac u mrežu Cesara Sancheza, kojeg je u 34. minuti nadvisio u skoku nakon prekida i glavom doveo domaće u vodstvo. Također glavom jednako je mastorski u 46. minuti pogodio vlastitu mrežu savladavši svog vratara McGregora.

Messijeva nova dva gola za pobjedu Barçe

Nanijeli su nogometaši Barcelone prvi ovosezonski poraz danskom Kopenhagenu u trećem kolu skupine D natjecanja u Ligi prvaka. Bilo je 2-0 za domaći sastav na Camp Nou.

Messi je presudio žilavim Dancima pogocima u 19. i drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena. Posebno je lijep bio njegov prvi pogodak, kojeg je zabio topovskim udarcem u rašlje sa 17 metara udaljenosti. Messi je u tri utakmice Lige prvaka već skupio četiri pogotka. Ove je sezone u deset natjecateljskih utakmica (pet u Primeri, tri u Ligi prvaka i dvije u Španjolskom superkupu) zabio jednako toliko golova.

Iako je Barcelona izgledala motivirano, neugodni su Danci pokazali da njihove uvodne pobjede nad Panathinaikosom i kazanskim Rubinom nisu bile slučajne. U drugom su dijelu pogodili gredu ( N'Doye, 67. minuta) te iz daljine lobom ( Kvist, 85.) opasno priprijetili ipak budnome Victoru Valdesu.

Remi su u Ateni ostvarili Panathinaikos i Rubin. Za grčke je prvake to uvodni bod u natjecanju. Njihov najopasniji napadač, francuski centarfor Djibril Cisse, u 76. je minuti zatresao mrežu glavom nakon prekida. Sudac je poništio gol zbog navodnog zaleđa, iako se činilo da je Francuz u ispravnom položaju.

Liga prvaka, 3. kolo,

skupina A:

Inter Milan – Tottenham 4-3 (Zanetti 2. Eto'o 11-11m, 35, Stanković 14 / Bale 52, 90, 90+1)

Twente – Werder 1-1 (Janssen 75 / Arnautović 80)

Redoslijed: 1. Inter 7, 2. Tottenham 4, 3. Werder 2, 4. Twente 2

skupina B:

Lyon – Benfica 2-0 (Briand 22, Lopez 52)

Schalke – Hapoel 3-1 (Raul 3, 58, Jurado 68 / Shechter 90+3)

Redoslijed: 1. Lyon 9, 2. Schalke 6, 3. Benfica 3, 4. Hapoel 0

skupina C:

Glasgow Rangers – Valencia 1-1 (Edu 34 / Edu 46-ag)

Manchester United – Bursaspor 1-0 (Nani 7)

Redoslijed: 1. Manchester United 7, 2. Glasgow Rangers 5, 3. Valencia 4, 4. Bursaspor 0

skupina D:

Barcelona – Kopenhagen 2-0 (Messi 19, 90+2)

Panathinaikos – Rubin 0-0

Redoslijed: 1. Barcelona 7, 2. Kopenhagen 6, 3. Rubin 2, 4. Panathinaikos 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:57