MIRNA NOĆ U BEOGRADU

VIDEO: SRPSKI MEDIJI ŠOKIRANIŠIMUNIĆEM 'Njegov start bio jeprebrutalan i za NFL standarde'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Srpski mediji zanimljivo i nisu posvetili previše prostora reprezentativnom dvoboju s Marakne. Tamošnji internet portal B92 objavio je naslov 'Remi nakon drame na Marakani’. U tom se tekstu navodi kako je Srbija bila mnogo bolja, te da su Orlovi zaslužili pobjedu. Određen dio prostora posvetio se i 'brutalnom’ nasrtaju Josipa Šimunića na Sulejmanija koji je po njihovom mišljenju bio 'prebrutalan i za NFL standarde’.

VATRENI SE PROVUKLI Štimac zadovoljan: 'Nadam se da ste ponosni na nas, trebalo je istrpiti sve te uvrede'

Glavna tema engleskih medija na utakmici Srbija - Hrvatska bio je Jose Mourinho. Menadžer engleskog Chelseaja koji je boravio dvoboju u Beogradu. Razlozi? Navodno više njih. Spominje se veliko prijateljstvo s izbornikom Srbije do 19 godina Ljubinkom Drulovićem, pa činjenica da je izbliza želio pratiti i bodriti svog braniča Branislava Ivanovića, ali i da je Chelsea ponovo zainteresiran za Nemanju Matića...

Nakon dvoboja u Beogradu nije bilo ozbiljnijih incidenata u glavnom gradu Srbije, potvrdio je načelnik tamošnje policije Stevan Bjelić.

Policija je privela 24 osobe, uključujući i jednu maloljetnu, dok ih je 20 prekršajno prijavila zbog lomljenja stolica na stadionu i paljenja baklji.

Proključala je Marakana kad je Josip Šimunić grubim startom zaustavio Sulejmanija i zaradio isključenje. Iako je dobio crveni karton, domaćim navijačima to je bio znak da počnu bacati stolce i razne predmete s tribine. Srećom, ulaz u svlačionice dovoljno je udaljen od tribine, pa nitko nije uspio dobaciti do Joea, koji se pri izlasku porječkao i s ponekim ratobornim srpskim nogometašem.

Utakmica je po riječima policijskog dužnosnika protekla bez problema, pa nije bilo ozbiljnijih intervencija policije.

Prije, tijekom i nakon utakmice o sigurnosti je brinulo više od 4000 policajaca, a privremena obustava prometa i pojačane mjere sigurnosti bit će primjenjene i u subotu, kad hrvatska reprezentacija bude odlazila iz Beograda.

Srbi nakon utakmice nisu bili razočarani, štoviše, Aleksandar Mitrović bio je jedan od najsretnijih.

- Najdraža utakmica i najdraži gol karijere. Hrvatska je odlična momčad, remi je na kraju ipak realan.

Nemanja Matić zaradio je crveni karton i, izgledalo je tada, pomogao nama.

- Crveni karton u debiju na Marakani možda nije ono što sam htio, ali volio bih to pogledati još jednom, je li baš bilo za isključenje. Ništa, idemo dalje, ove su kvalifikacije za nas završene, okrećemo se idućem ciklusu.

Večernje novosti: Susjedni nam na Marakani još jednom odnijeli bod

Uz naslov "Mitrović sačuvao obraz Srbije", "Večernje novosti" ocjenjuju da 'sudar godine' nije donio ništa novo, "kao da Srbija pod indigom igra utakmice u cijelim kvalifikacijama".

"Hrvatska je iz jedne prilike postigla gol, a 'orlovi' su pogađali vratnicu i golmana na crti i spašavali bar taj jedan bod", pišu "Večernje novosti"

"Pred 35.000 navijača na Marakani susjedi su još jednom odnijeli bod, onaj slađi dio podijeljenog kolača. Šteta, baš ni po čemu dobrom neće se pamtiti ova trka za SP u Brazilu”, pišu "Večernje novosti".

List podsjeća da 'Vatreni' do isteka prvog poluvremena 'nisu pokazali gotovo ništa', ali hvali Luku Modrića da je 'ravnao igrom Hrvatske kao pravi mađioničar'.

List "Politika" naslovom "Boljoj Srbiji samo bod" sa sjetom komentira igru srpskih nogometaša, uz ocjenu da bi ovakvom igrom od početka kvalifikacija Srbija mogla izboriti put u Brazil.

"Ako nam je za utjehu sada igramo daleko bolje, mnogo bolje nego na početku. Ova reprezentacija ima nadu", ocjenjuje “Politika”.

List komentira da je "Hrvatska tražila svojih pet minuta i dočekala ih u 53. minuti kada je mladi Đuričić pogriješio, umesto da loptu pošalje napred on je vratio nazad, a opasni Mandžukić sjajno pratio akciju"

"Blic" piše da su "Orlovima" ostali uzdasi, a Hrvatima put u baraž" i prenosi pohvale izbornika Siniše Mihajlovića svom hrvatskom kolegi i želje da "Vatreni" preko baraža stignu u Brazil.

"Štimac je dobio priliku voditi formiran tim. Možda su u Hrvatskoj mislili da neće uspjeti, a on je stigao do baraža. Nadam se da će se plasirati u Brazil, ja to želim Igoru Štimcu i selekciji Hrvatske", citira "Blic" Mihajlovića.

"Kurir" konstatira "Ništa od Brazila: Srbija dominirala, ali nije uspjela svladati Hrvatsku u Beogradu", dok "Informer" ironičnim naslovom: "Ratni zločin na Marakani - Šimunića u Haag" čitaoce nastoji privući da pročitaji tekst o remiju Srbije i Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:07