MUKE S AFRIKANCIMA

VIDEO: VAHA GUBI ŽIVCE S ALŽIRCIMA Halilhodžić ratuje s novinarima, igračima, navijačima...

 AFP

Priču je ispričao belgijski novinar, a budući da je Belgija u grupi s Alžirom, teško da je sasvim objektivan. No, čini se da nije pretjerao kad je napisao da ga je iznenadila napetost na koju je naišao u alžirskom taboru. Tamo, kaže, novinari protestiraju što ne mogu pričati s igračima, ne sviđa im se način komunikacije medija i reprezentacije. Izbornik Vahid Halilhodžić, piše belgijski kolega, trpio je dok mu nije stiglo pitanje alžirskog novinara zašto je s popisa za Brazil izbacio Guediouru, veznjaka Crystal Palacea, a ne nekog od braniča, kojih sad ima devet na listi.

- Pa nećete me vi valjda učiti poslu. Imam drugih solucija i procijenio sam da mi Guedioura ne treba - poručio mu je Vaha, koji je potom javno kritizirao i svoje igrače za izdanje protiv Armenije. Iako je Alžir pobijedio 3:1, Vaha nije zadovoljan mnogim stvarima iz te, ali i iz nekih ranijih utakmica.

- Shvaćaju li oni uopće da se mi pripremamo za Svjetsko prvenstvo? Ponekad se to pitam kad vidim što rade. Nastave li tako, za nas bi mundial mogao završiti i prije no što je itko očekivao - kazao je Vaha, a onda u sličnom stilu nastavio na pitanje o Lukakuu.

- Mislite da se mene tiče Lukaku i da bi me se trebao ticati? Mislim, to jest dio moje brige, ali trenutno imam puno većih problema. Sa svojim igračima!

Bivši trener Dinama se malo smirio nakon pobjede protiv Rumunjske , ali nažalost po njega, niti u Ženevi nije bilo mira. Navijači Alžira su divljali na tribinama, zasuli teren svime i svačim, a jadni Vaha morao je preko mikrofona smirivati ratoborne Afrikance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 02:27