FRANCUSKA

Video: Zidane proglašen najboljim nogometašem u povijesti francuske lige

Zidane je iza sebe ostavio i predsjednika UEFA-e, također francuskog reprezentativca, Michela Platinija

Bivši francuski nogometni reprezentativac Zinedine Zidane proglašen je najboljim igračem u povijesti francuske prve lige u izboru sportskog portala Telefoot.

Zidane je u izboru, u kojem su sudionici odlučivali između 13 velikih svjetskih nogometnih imena, iza sebe ostavio i predsjednika UEFA-e, također francuskog reprezentativca, Michela Platinija na drugom mjestu, dok je nogometaš PSG-a Šveđanin Zlatan Ibrahimović četvrti.

Zidane je u francuskoj prvoj ligi igrao samo osam godina i u tom razdoblju nije osvojio ni jedan nacionalni trofej, osim Intertoto kupa 1995. godine sa Bordeauxom. Zidan je karijeru počeo u Cannesu od 1988. do 1992, a sljedeće četiri godine za Bordeaux.

Vrhunac njegove karijere bio je dok je igrao za Juventus od 1996. do 2001. godine, a zatom za Real Madrid od 2001. do 2006. s kojim je 2002. osvojio Ligu prvaka. Trenutačno je u Real Madridu pomoćni trener.

Zidane je s reprezentacijom Francuske osvojio naslov svjetskog prvaka 1998. godine, a onda dvije godine kasnije i naslov europskog prvaka.

Prvih deset najboljih igrača u povijesti francuske prve lige:

1) Zinedine Zidane

2) Michel Platini

3) Raymond Koppa

4) Zlatan Ibrahimović

5) Jean-Pierre Papin

6) Thierry Henry

7) Didier Drogba

8) Sonni Anderson

9) Alain Giresse

10) Ronaldinho

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:18