GLAVNI SPONZOR HNS-A

VLAJČEVIĆ PRESUDIO Tudoru 15 tisuća kuna kazne zbog komentiranja suca Matoca

Hajduk pak mora platiti 10.000 kuna zbog paljenja i bacanja 23 baklje u susretu s Lokomotivom
 Vojko Bašić/CROPIX

Hajduk je strepio od moguće suspenzije, a disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević odlučio se za novčane kazne kojima je sankcionirao trenera Hajduka Igora Tudora te klubove Hajduk i Dinamo.

Igor Tudor je kažnjen s 15.000 kuna zbog “neprimjerenog komentiranja suđenja utakmice 15. kola Slaven Belupo - Hajduk i vrijeđanja suca Matoca” (Tudor je dosad već platio 5000 kuna kazni).

Hajduku ide globa od 10.000 kuna zbog pirotehnike i paljenja baklji u gledalištu (23 baklje) za vrijeme utakmice 14. kola Hajduk - Lokomotiva, dok će Dinamo baklje na utakmici 14. kola Dinamo - Hrvatski dragovoljac stajati 5000 kuna.

Opet je zbog pirotehnike pokrenut postupak protiv Hajduka, a ovaj put po prijavi delegata utakmice 16. kola Hajduk - Istra 1961.

Hajduk je iskoristio ovu pauzu da dovede igrača na probu. To je 19-godišnji Kamerunac Vivaldi Leonid Bakoyock, poznat pod nadimkom Bako. Radi se o obrambenom igraču, desnom bočnom koji je prošao školovanje u čuvenoj Barceloninoj akademiji La Masiji, a zadnje je bio u Sparti iz Praga gdje je bio član B-momčadi. Ako će Kamerunac zadovoljiti, ostat će u Hajduku.

Po jedna pobjeda svakome

Na Poljudu je bio dvostruki program, igrali su se derbiji kadeta i juniora Hajduka i Dinama. Po jedna pobjeda svakome. Kadeti Hajduka su slavili 2-0, a oba gola zabio je Nikola Vlašić. U juniorskom derbiju dobio je Dinamo sa 3-0, a golove su zabili Brodić (2) i Murić, a Brodić nije iskoristio penal. Utakmice su izazvale veliki interes, i gledatelja i skauta koji su došli vidjeti naše najbolje mlade nogometaše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:41