POTPISANA PREDAJA

Vučević: Objektivno, prvenstvo je odlučeno

Zoran Vulić zaslužio je epitet Hajdukove crne mačke
 Goran Šebelić / Cropix

PULA - Splitski trener na klupi Istre u posljednjih mjesec dana izbacio je najprije Hajduk iz Kupa, a sada je svom najdražem klubu nanio poraz koji bi mogao označiti i definitivni oproštaj sa šampionskim ambicijama.

- Nisam ja srušio Hajduk, nego su srušili sami sebe. Imali su šanse koje je bilo teže promašiti, nego pogoditi. Mi smo imali izvrsnog vratara Škorića koji nas je spašavao kad je trebalo, a svoje šanse smo iskoristili - komentirao je Vulić.

Vučević je izgubio prvu utakmicu u prvenstvu, a ovo je poraz koji se nije smio dogoditi. Hajdukov trener pokušao je s promjenama u sastavu i načinu igre, ali njegovi su igrači odigrali groznu utakmicu. Više od samog poraza zabrinjava činjenica da je Hajduk neprepoznatljiv, blijed, nemoćan...

- Ne znam zašto nismo borbeni, agresivni, zašto nismo moćni. Od igrača stalno slušam da su umorni, da se ne osjećaju dobro - u nevjerici je rekao Vučević.

Opet su porazu kumovale individualne pogreške, ovaj put Strinić je bio taj koji je darivao suparničku momčad. Hajdukovci su stigli u Pulu s velikim nadama i ambicijama, a vratili su se razočarani, praznih ruku.

- Ne tražim nikakve alibije. Ovo je bilo jako loše. Ne mogu shvatiti da primamo tako jeftine golove. Do primjenoga gola stajali smo dobro, ali nakon toga Istra je uzela sve u svoje ruke. Čestitam Vuliću i njegovim igračima na zasluženoj pobjedi.

Je li prvenstvo izgubljeno?

- Sve dok ima šanse, pokušat ću učiniti sve, ali objektivno nemamo previše šansi. Nije lako raditi u ovakvom okruženju nakon svega što se događalo u Hajduku - odgovorio je Vučević.

Prije utakmice Puljani su provocirali hajdukovce: - Onda, Splićani, kako će završiti danas, tri boda idu u Split, inače Vuliću nema povratka u rodni grad?!

Anegdota je iz kafića. Iako su šalu prihvaćali s osmijehom, hajdukovci nisu vjerovali da će Vulić izvjesiti bijelu zastavu. Kao da su znali što im se priprema ovog popodneva.

- Sve će se znati za pola sata. Tko prvi zabije gol, taj će slaviti. Čini se da neće biti previše igre po onom blatu - odgovarali su hajdukovci.

Vučević je želio iznenaditi Vulića drugačijom taktičkom postavom svoje momčadi. Bio je ljutit kad je u novinama pročitao svoju “tajnu taktiku”. Anasu Sharbiniju je, pak, na sastanku objasnio da će ga ostaviti na klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:00