GOL NA 29. ROĐENDAN

ZABIO ZA HRVATSKU NAKON TRI GODINE Modrić: 'Nije bilo najbolje, ali početak je uvijek nezgodan'

'Očekivali smo da ćemo sve riješiti u prvih 15 minuta, ali nije se dogodilo ono što smo zamislili'

Nakon utakmice s Maltežanima hrvatski reprezentativci bili su logično dobro raspoloženi, svi su uglavnom ponavljali da je najvažnija pobjeda u prvom kvalifikacijskom ogledu.

- U prvom poluvremenu nismo dobro ušli u utakmicu, bilo je dosta problema, nismo stvorili niti jednu šansu, ali smo sve popravili u drugom dijelu. Luka Modrić sjajno je pogodio, nakon toga sve smo uzeli u svoje ruke, diktirali tempo igre i na kraju smo zasluženo pobijedio - rekao je Marcelo Brozović.

Luka Modrić 'otvorio' je jučerašnju utakmicu, njegov pogodak sjajnim udarcem maknuo je sve strepnje koje su se počele buditi na tribini. U svlačionicu Hrvatske volonteri koji su radili u Maksimiru donijeli su mu čestitku za rođendan kojeg je obilježio na najbolji mogućim načinom prekrasnim pogotkom. Modrić se stalno smijao, bio iznimno dobre volje, zaista je na najbolji mogući način proslavio rođendan.

- Najvažnije je da smo pobijedili. Možda nismo odigrali najbolje utakmicu onako kako smo htjeli, ali prve utakmice, otvaranje kvalifikacija uvijek su nezgodne. Tri boda su nam itekako bitna a prava igra će doći u nastavku kvalifikacija.

Na pitanje što nije funkcioniralo, Luka je rekao:

- Previše smo gusto stajali. Maltežani su se dobro branili, postavili su čvrstu, gustu obranu a mi smo još punili tu sredinu. Bilo je jako malo prostora za nešto napraviti, trebali smo stajati malo šire. Hvala na čestitkama za rođendan i pogotku, a meni je najvažnije da reprezentacija igra dobro i da smo svi dobro - zaključio je Modrić.

Sličnu priču ponudio je i stoper Liverpoola, Dejan Lovren.

- Mučili smo se u prvom poluvremenu, nismo se dovoljno kretali i nismo pronalazili rješenja za probiti maltešku obranu i zabiti pogodak. Očekivali smo da ćemo sve riješiti u prvih 15 minuta, ali nije se dogodilo ono što smo zamislili. Čak nam nije u prvom dijelu niti pomogao crveni karton koji je zaradio igrač Malte.

Veli da je promjena taktike u drugom dijelu donijela pobjedu.

- U drugom poluvremenu brže smo se kretali i to je na kraju rezultiralo pogocima. Jako mi je drago što je Modrić zabio pogodak za svoj rođendan. Počastio se i baš se jako veselim. Ma, znali smo da će biti teška utakmica, kad pogledate ostale rezultate u tim kvalifikacijama, mnogi su se mučili. Najbitnije da smo pobijedili i uzeli tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:40