RADIO NA 'CRNO'

Zec: Bio sam malo lijen. Zar mi sada treba skinuti glavu?!

Najbolji igrač 1. HNL-a Ermin Zec u srijedu je uhvaćen u Hrvatskoj bez radne dozvole
Sibenik, 271009.Stadion Subicevac.Osmina finala Hrvatskoga nogometnog kupa izmedju Sibenika i Rijeke.Na fotografiji: Ermin Zec (Sibenik) slavi gol.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

ŠIBENIK - Tek što se u srijedu stišalo zadovoljstvo zbog povoljnog ždrijeba u domaćem kupu, gdje su “modri” za suparnika u polufinalu izvukli Varteks, istu večer je Šubićevac promijenio raspoloženje nakon neugodnog saznanja o tome kako je njihovog najboljeg igrača Ermina Zeca presrela policija i, uz naplaćenu kaznu za brzu vožnju, još ustvrdila da mu je istekla radna dozvola.

Nakon početnog šoka, prvi je reagirao dan kasnije direktor Karadžole, koji nije bio od velikih riječi:

- Riječ je o nenamjernoj obostranoj pogrešci i nepažnji! Zeca smo upozoravali nekoliko puta i evo vidite, dogodilo se ono najgore! Vrag nikada ne spava, ali ponavljam, u svemu ovome nije bilo naših nikakvih loših namjera! Tek nakon svih prikupljenih podataka valja vidjeti što i kako dalje - kratko će prvi operativac “modrih”.

Zec se nakon nekoliko dana konačno javio i iz “prve ruke” rasvijetlio nemili događaj:

- Odmah moram napomenuti kako se bezrazložno digla velika prašina. Pa, ljudi moji, ovo se moglo dogoditi bilo kome. Greška je neupitna, bio sam malo lijen u pogledu produljavanja radne dozvole i što sada, trebalo bi zbog toga skidati glave svima - ljutit je Zec zbog velike medijske halabuke oko njegova gafa s policijom.

Što se zapravo dogodilo te večeri na autocesti u predjelu Benkovca?

- Vraćao sam se iz Zagreba, s dodjele priznanja 12 prvoligaških kapetana, koji su me proglasili najboljim igračem u izboru T-portala. Malo sam više nagazio papučicu gasa i vrlo brzo iza leđa ugledao rotirajuća svjetla policijskog autopresretača. Policajci su mi rekli kako sam vozio 190 km na sat i da zbog toga moram platiti odgovarajuću kaznu od 1000 kuna, što sam uredno i napravio. Naknadnim pregledavanjem mojih dokumenata ustvrdili su kako je radna dozvola istekla. I to je cijela priča, od koje se sada pokušava napraviti neki skandal.

Pa ne možete pobjeći od odgovornosti?

- Tko kaže da bježim, ali ne bih htio da zbog toga ispašta moj klub. To nikako, pogotovo ne sada, kada sam na odlasku. Želim se oprostiti na prijateljski način i ponosan napustiti Šubićevac, koji me je debelo zadužio.

Zec: Sigurno odlazim, ovoga puta neće biti ‘ćorak’!

ŠIBENIK - Konačna inozemna destinacija, na koju će ‘aterirati’ brzonogi Zec još nije poznata, iako se za njegovu naklonost bore mnogi poznati klubovi. U prvom planu su Šahtar, potom dva ‘bundesligaša’, Stuttgart i Hannover 96, kao i Portsmouth. Šahtar je, čini se, najizdašniji i zato valja očekivati konačni rasplet prije Nove godine:

- Vjerujem kako vrlo brzo dolazi trenutak moga odlaska. Sve je pred konačnom finalizacijom, a gdje ću otići, još ne znam. Sigurno je jedno, ovaj put neće biti ‘ćorak’ - Zec se već vidi u nekom od spomenutih klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:20