NAJBOLJI IGRAČ HNL-a

Zeca privela policija jer nema radnu dozvolu!

Golgeter Šibenika je cijelu jesen igrao 'na crno' u HNL-u
Sibenik, 271009.Stadion Subicevac.Osmina finala Hrvatskoga nogometnog kupa izmedju Sibenika i Rijeke.Na fotografiji: Ermin Zec (Sibenik) slavi gol.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Najbolji igrač po izboru svih kapetana HNL-a Ermin Zec priveden je u srijedu u policijsku postaju jer je otkriveno da nije imao radnu dozvolu za vrijeme igranja za Šibenik.

Najbolji strijelac Šibenika sa 8 pogodaka tijekom polusezone i državljanin BiH priveden je kod Benkovca zbog prebrze vožnje, a tijekom redovne procedure i ispitivanja otkriveno je da nema radnu dozvolu, što automatski znači da nije imao niti pravo nastupa u HNL-u. Zbog brze vožnje kažnjen je sa 1000 kuna. Iako se na prvi mah činilo da će nogometaš morati napustiti Hrvatsku, a i NK Šibenik, čini se kako se to ipak neće dogoditi jer, kako su potvrdili iz njegova kluba, nogometaš je imao valjanu dozvolu i regularni ugovor. Prema njihovim riječima, stvar je samo administrativne prirode, koja će se u dogledno vrijeme riješiti u PU šibensko-kninskoj.

- Kako mu je boravište prijavljeno u Šibeniku, predmet je proslijeđen PU šibensko-kninskoj kao nadležnoj policijskoj upravi koja će to regulirati - rečeno je u četvrtak u zadarskoj policiji.

Šibenik je u prošloj polusezoni vodio do 3. mjesta na ljestvici i polufinala Kupa gdje će igrati protiv Varteksa.

Trener Croatije iz Sesveta Ljupko Petrović imao je slične probleme, ali na kraju nije bio kažnjen. Sličan slučaj dogodio se 15. prosinca kad je bivši nogometaš NK Zadar, Seimir Cela (20) uhićen oko ponoći prilikom prelaska državne granice u Kleku kod Neuma jer nije imao boravišnu vizu zbog čega je dobio izgon odnosno zabranu ulaska u Hrvatsku na tri mjeseca. Cela je u Zadar došao prije pet mjeseci kao profesionalni nogometaš druge francuske lige. U rodnu Albaniju odlučio se vratiti nakon što mu NK Zadar nije uspio osigurati radnu dozvolu, a kako ne zna hrvatski jezik, putovao je u društvu prijatelja Viktora Perfundija Domančića koji ga je povezao svojim autom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:39