NAJVAŽNIJA POBJEDA

Balić, Horvat i Škof ponizili i pregazili jaki i moćni Flensburg!

Koncentriranom igrom u obrani i efikasnošću u napadu, potpomognotu genijalnošću Ivana Balić, momčad Nenada Kljajića pokazala je svoje kapacitete
Zagreb, 281110.Rukometna liga prvaka. 6. kolo, grupa D.Trenutno se u Areni Zagreb odigrava 6. kolo grupe D rukometne Lige prvaka izmedju domacina RK Croatia osiguranje Zagreb i gosta, njemackog RK Flensburg-Handewitt.Na slici: Marko Kopljar u napadu.Foto: Sime Sokota / CROPIX
 Sime Sokota / CROPIX

ZAGREB - Prije tjedan dana Zagrepčani su poraženi kod istog suparnika na njihovom terenu s tri razlike, na svom su im parketu u nedjelju u ogledu 6. kola Lige prvaka očitali rukometnu lekciju.

Neponovljivi Ivano Balić dirigirao je igrom u napadu cijelu utakmicu, opet je demonstrirao umijeće iz neke druge dimenzije. ‘Zlajo’ Horvat zabijao je u drugom poluvremenu kao na tekućoj traci, publiku je razgalio na vratima Gorazd Škof koji se vratio i podsjetio na najbolje dane u ZG dresu. Svi su ostali igrači ginuli kao da igraju finale rukometne Champions league.

Nijemci su u toj utakmici imali šanse kao glineni golubovi na streljani, u minusu su bili čak devet pogodaka.

- Presudila je odlična obrana u drugom dijelu. Velika se razlika na kraju malo istopila, no padali smo već s nogu od umora, zaključio je Balić.

Nije ni čudo, koliko se grizlo i koliko se željela pobjeda, pokazao je baš Balić u jednom trenutku. Presjekao je jednu vrlo tešku loptu i u žaru borbe tijelom u padu gotovo polomio reklamne panoe uz rub parketa. Mogao je ubiti i sebe i uz teren poredane novinare.

Zagrebačka ‘flajšmašina’ doslovno je samljela suparnika koji ih je zadnjih godina u pravilu pobjeđivao i izbacivao iz Europe. Nova je to potvrda da Neno Kljaić u rukama ima momčad koja je ove sezone spremna pokvariti račune najboljima. Smiješi im se drugo mjesto u skupini i time nešto lakši ždrijeb za nastavak Lige prvaka. Trebaju ipak doma još dobiti Sarajevo, Constantu i St. Petersburg.

Rukometna Liga prvaka, 6. kolo:

Skupina D

Ciudad Real – Bosna 32-17

Zagreb CO – Flensburg 31-26

Redoslijed: 1. Ciudad Real 11, 2. Flensburg 8, 3. Zagreb CO 8, 4. St. Petersburg 4, 5. Constanta 4, 6. Bosna 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:42