ZLATNI DEČKI

Četverac na pariće obranio naslov prvaka svijeta

Šain, Martin i braća Sinković od samog su početka nametnuli jak tempo i već nakon prvih 500 metara stvorili oko sekundu i pol prednosti
 Damir Glibušić / Cropix

Hrvatski četverac na pariće obranio je naslov svjetskog prvaka za veslače do 23 godine. David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković do zlata su došli uvjerljivim nastupom u bjeloruskom Brestu.

Nakon maksimalne tri pobjede u natjecanjima Svjetskog kupa ove godine, bilo je jasno da će hrvatska posada u ovoj konkurenciji biti apsolutni favorit, a to se potvrdilo u svim fazama natjecanja Svjetskog prvenstva u Brestu.

Naš je četverac bio dominantan i u četvrtfinalu i u polufinalu, a u završnoj je utrci u potpunosti deklasirao konkurenciju. Šain, Martin i braća Sinković od samog su početka nametnuli jak tempo i već nakon prvih 500 metara stvorili oko sekundu i pol prednosti.

Do kraja je ona narasla na točno šest i pol sekundi ispred drugoplasirane posade Rusije ( Baškatov, Pribil, Mihajlevski, Hmilnjin), te sedam ispred brončanih Ukrajinaca ( Jurčenko, Nadtoka, Futrik, Dovgotko).

Dodajmo još kako je hrvatski četverac bez kormilara ( Holi, Matić, Maretić, Batinić) u B-finalu zauzeo peto mjesto (632.77), što znači da je natjecanje ukupno završio na 11. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:21