VELESLALOM U SÖLDENU

Cucheu pobjeda na startu, Ivica na 12. mjestu

Zadovoljni Ivica Kostelić ponovio je svoj najbolji rezultat iz Söldena 2003. godine
 Reuters

U iznimno napetom veleslalomu u Söldenu, kojim je otvorena sezona muškog Svjetskog kupa, petorica najboljih iz prve vožnje zadržala su plasmane, dok je Ivica Kostelić napredovao za jedno mjesto te 12. mjestom najavio da će nam ponovno sa skijališta dolaziti dobre vijesti. Uzdignuti palac prilikom ulaska u cilj objasnio je s nekoliko rečenica nakon utrke.

- Zadovoljan sam jer se nismo posebno pripremali za Sölden. Došli smo ravno ‘iz treninga’ i to se primijetilo na strmini gdje sam imao nekoliko pogrešaka.

Staza nije bila najbolje pripremljena, ali najbolji hrvatski skijaš u tome nije tražio opravdanja.

- Na nekim dijelovima bile su potrebne akrobacije kako bih se održao na stazi, ali način kako sam odskijao utrku ponajviše je rezultat toga što još nisam u pravoj formi. Na strmini jednostavno nije bilo vremena za ispravljanje pogrešaka i nadoknađivanje vremena. Jako sam zadovoljan skijanjem na ravnici jer smo s njom na treninzima ‘muku mučili’.

Didier Cuche je na strmini izgubio gotovo cijelu prednost iz prve vožnje, ali je posljednji dio sjajno odvozio i ipak pobijedio.

Švicarci su najsretniji jer imaju dvojicu na postolju, najbolji Austrijanac je Raich na petome mjestu, a među prvih 12 su skijaši iz osam različitih zemalja. Dalibor Šamšal je jedan od devetorice koji nisu završili prvu vožnju.

Sölden, veleslalom:



1. Didier Cuche (Švi) 2:21.45

2. Ted Ligety (SAD) +0.60

3. Carlo Janka (Švi) +0.95

4. Massimiliano Blardone (Ita)+0.96

5. Benjamin Raich (Aut) +1.45

...

12. Ivica Kostelić (Hrv) +2.81

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:33