O SVEMU PO MALO

FILIPOVIĆ PRIZNAO UOČI OKRŠAJA S HAMILTONOM 'Bila je panika, malo je nedostajalo da otkažem'

 Screenshot: Youtube

Mirko Filipović će se za tri tjedna u korejskom Seulu boriti protiv Anthonyja Hamiltona. Bit će to za hrvatskog gladijatora prvi ogled nakon pobjede protiv Gabriela Gonzage u travnju.

U velikom intervjuu za Fight Site Filipović najavio ogled protiv Hamiltona, ali je progovorio i o nekim drugim aktualnostima poput povratka Fedora Emelianenko.

Upitan za zdravstveno stanje uoči borbe i eventualne probleme s ozljedama Mirko je rekao:

"Rijetko se ozlijedite na borbi, puno češće se to događa na treningu. Mene konstantno muče neke kronične ozljede koje su posljedica duge karijere i napornih treninga, no one se nekako daju progutati. U zadnje vrijeme imam problema s tetivama, a dijagnoza je kronična tendeopatija."

"Išao sam na terapije i kod doktora Bučana i kod doktora Vrdoljaka. Bio sam i kod slavnog doktora Hansa Wilhelma MuÜllera, liječnika nogometnog kluba Bayern München. Kod njega dolaze i slavni sportaši poput Usaina Bolta i braće Kličko.

Upitan da li je ozljedu lijevog ramena liječio većinu priprema Filipović je rekao:

"To je istinita informacija. Čitavo ljeto sam proveo u treningu, no hrvanje sam malo zanemario. Kada je krenuo kamp, jednostavno sam preopteretio to rame jer su hrvački treninzi bili svakodnevni.

Zbog ozljede je upitan bio i meč protiv Hamiltona.

"Prije dva tjedna je bila panika. Bojao sam se da ću morati otkazati borbu što je bila najgora varijanta. Pa protiv Nelsona sam se borio s puknutim bicepsom i puknutom tetivom. No, ovaj put je bilo baš kritično jer ruku nisam mogao dići iznad ramena. Sada je to sanirano."

O povratku Fedora profi sportu…

"Fedor mi je iznimno drag borac, radi se o velikanu ovog sporta i zato mi je drago što se vratio. To je dobra stvar i za sam MMA kao sport, ali i za njegove fanove. Na koncu...i ja volim gledati njegove mečeve. No, smatram da ukoliko se odlučio za povratak da je to možda trebao napraviti u UFC-u...Nadam se da će u Japanu imati ozbiljnog protivnika, a ne tog Indijca s dva MMA meča. To bi bilo neozbiljno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:17