TVRDA UTAKMICA

FOTO: MEDVEŠČAK - TORPEDO 0-1 Poraz za oproštaj od Ledene, Rusi slavili nakon penala

Zbog reprezentativne stanke slijedi stanka od dva tjedna, a prvu sljedeću utakmicu Medvjedi igraju u Areni Zagreb
 Igor Soban / CROPIX

Nakon vatrometa golova u srijedu protiv Ak Barsa , utakmica Medveščaka i Torpeda ponudila je potpuno drugačiji hokej. Ne i lošiji niti manje zanimljiv. Dapače, iako u petak nije bilo golova, za razliku od 11 u raspucanoj srijedi, hokejaški sladokusci svejedno su uživali u utakmici protiv Torpeda.

Ako su protiv Ak Barsa u prvom planu bili strijelci, ovog su puta glavne uloge imale obrane. Trener Mark French zasigurno je u međuvremenu malo i očitao bukvicu igračima te zabranio im da opet u meč uđu "otvorenog garda", pa je protiv Torpeda primarni cilj bio blokirati i zatvoriti prilaze vlastitim vratima, koje je ovoga puta čuvao Barry Brust.

Protiv Torpeda se tako ponovila utakmica slična u Nižnjem Novgorodu, koja je također završila s malo golova (1:1), a odlučena u produžetku.

Na koncu, prvi je puta utakmica KHL-a u Zagrebu završila bez golova u "regularnom" vremenu, ali Medvjedi su ipak upisali poraz. Stigao je u raspucavanju penala zahvaljujući Immonenu i Krasnoslobodcevu.

Bio je to tako ipak nesretan oproštaj Medveščaka od Ledene dvorane za 2013. Naime, zbog reprezentativne stanke slijedi stanka od dva tjedna, a prvu sljedeću utakmicu Medvjedi igraju u Areni Zagreb. Na Lanište 27. prosinca dolazi dvostruki prvak KHL-a Dinamo iz Moskve.

MEDVEŠČAK - TORPEDO 0-1

(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0 - 0:1)

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 6.231. Suci: Gofman, Beljajev, Ivanov, Raming.

MEDVEŠČAK: Brust, Vasiljević - Martinović, Carle, Ryan, Murley, Thomas - Švarny, Foster, Linglet, Vesce, Cheechoo - Popovic, Klubertanz, Kane, Ellison, Walker - Nystrom, Bjorkstrand, Murray, Glumac. TRENER: Mark French.

TORPEDO: Gelašvili, Maškovcev - Bernatskij, Hietanan, Krasnoslobodcev, Galuzin, Kuljomin - Valentenko, Lukin, Salminen, Immonen, Paršin - Denisov, Grigorjev, Wolski, Badjukov, Kulakov - Belokvostikov, Tverdohlebov, Žarkov, Potapov, Sentjurin. TRENER: Peteris Skudra.

ISKLJUČENJA: Medveščak 6+10 minuta (Švarny, Murray, Ryan), Torpedo 4 minute (Denisov, Valentenko).

UDARCI NA GOL: Medveščak 43 (12+14+12+5), Torpedo 24 (4+14+5+1).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:02