LEKCIJA ŠPANJOLCIMA

Goluža: Slavni Rivera mi je napokon čestitao

U razmaku od tri dana hrvatski su rukometaši dvaput nadvisili moćnu španjolsku ‘furiju’
 Ante Čizmić / Cropix

ZAGREB - Iako je kao igrač imao neugodna iskustva sa španjolskim izbornikom Riverom, Slavku Goluži puno su nakon utakmice u Splitu značili njegovi komplimenti: “Bio si veliki borac kao igrač, nastavi tako u ulozi trenera...”

- Čestitao mi je gospodski. Kao igrač imao sam zbog njega gotovo noćne more. Nikad nisam sa Zagrebom uspio ‘skinuti skalp’ njegovoj Barceloni. Zato mi ova pobjeda puno znači.

• Ove pobjede su pokazale da reprezentacija nije zaboravila igrati?

- Ja u dečke nisam sumnjao. Na SP-u nam je palo samopouzdanje nakon utakmice sa Srbijom. No, već su Poljska i Island pokazali da smo dobri. Sve što smo radili prije SP-a tek je sada došlo na naplatu. Kad se igra na takvom, puno se toga mora poklopiti, a to nije bio slučaj... No, ne smijemo se previše okretati za sobom, trebamo gledati naprijed.

• Plasman na EP može se proslaviti, isto kao i povratak igre...

- Nema slavlja, dan nakon Splita počinjem se spremati za utakmicu s Rumunjskom. Brzo će to vrijeme proći (9. lipnja, nap. a).

• Pomalo iritira vaše stalno inzistiranje - ‘razmišljam samo o sljedećoj utakmici’...

- To je tako, sviđa se to nekome ili ne. Pratit ću svakog igrača, analizirati njihove nastupe u klubovima, biti u stalnoj vezi s njima. Nećemo sada valjda razmišljati o medaljama na Euru.

• Koji je najveći dobitak koji ste primijetili u utakmicama sa Španjolskom?

- Ne treba analizirati pojedince, iako je dosta njih za pohvalu. Kolektiv je bio pravi, to je bio ključ naših pobjeda. Igrali smo kao što je reprezentacija igrala u najboljim danima.

• Vratari su napravili puno veći posao nego u Švedskoj?

- Istina je, Šego je zaustavljao ono što je obrani prolazilo, Blažičko se nadovezao kad je zatrebalo, a onda smo davali lagane pogotke. To nam je nedostajalo na SP-u.

• Raduje li vas što vam publika nije okrenula leđa, za Spaladium se tražila karta više...

- Zbog toga sam posebno sretan, navijači su bili naš igrač više. Svaka čast Splićanima, no uvjeren sam da bi tako bilo u svakom gradu u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 06:38