LIGA PRVAKA

Irfanova Bosna uzela bod CO Zagrebu

SARAJEVO - Naš Irfan Smajlagić oteo je Neni Kljaiću bod izborivai remi (26-26) u utakmicu koju su Zagrepčani shvatili - lako ćemo. To im se osvetilo i ostali su bez unaprijed upisanog boda.

Nije to tragedija, uzeli su bodove u Rumunjskoj i sljedeći tjedan idu u Sankt Peterburg u Rusiju kako bi ispravili dojam. No, neće im to uspjeti budu li igrali kao u Sarajevu.

Zagrebov trener Klajić bio je s pravom ljut na svoje igrače koji su tijekom utakmice uglavnom vodili, ali samo do dva razlike. Morali su u nekoliko navrata slomiti slabijeg suparnika, no propustili su to učiniti te im se to u zavranici i u konačnici osvetilo.

- Katastrofa, mi smo u utakmicu ušli kao da će se suparnik predati. Sami smo krivi jer nismo na vrijeme spriječili mogućnost da nas suci na kraju oštete domaćinskim suđenjem. Da smo poveli plus pet kad smo mogli, završilo bi deset razlike za nas. Ajde, uzeli smo bar bod i sada se moramo "opravdati" protiv ruske momčadi, rekao je Neno Kljaić.

Krivnju su otvoreno priznali svi igrači, najefikasniji Manuel Štrlek (9 pogodaka) bio je konkretan:

- Nismo bilo pravi iako smo puno jači od njih. Promašivali smo neke zicere kad smo se trebali odvojiti i to nas je na kraju koštalo važnog boda. Kad je domaćin na kraju "osjetio krv", mogli smo i izgubiti utakmicu zbog navijanja, pritiska. Dobro je da je ispalo i ovako.

Inače, utakmica je protekla u grčevitoj borbi za svaku loptu i bilo je vidljivo da su igrači Bosne "grizli" do kraja što je razumljivo jer je većina njihovih igrača zapravo iz Hrvatske, a mnogi su i igrali u Zagrebu. Neki su u određenom periodu proglašeni viškom. Posebno je dobar na vratima bio bivši Zagrebov vratar Sandro Uvodić, koji je doma

inu donio pobjedu. Odličan je bio i Petar Kapisoda, također bivši "zagrebaš". S druge strane, unatoč silnom trudu, nitko u momčadi iz Zagreba nije briljirao.

Zanimljivo, utakmica je bila prava sarajevska, "bratskojedinstvena". U obje momčadi igrači svih nacionalnosti i iz svih bivših republika, sudački par iz Slovenije, delegat Dragan Načevski iz Makedonije. Prava Jugoslavija u malom u sarajevskoj Skenderiji.

Rukometna Liga prvaka, 2. kolo :

Skupina D

St. Peterburg - Ciudad Real 23-32

Flensburg - Constatnta 29-22

Bosna - CO Zagreb 26-26

Redoslijed: 1. Ciudad Real 4, 2. CO Zagreb 3, 3. St. Peterburg 2, 4. Flensburg 2, 5. Bosna 1, 6. Constanta 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:55