STARA MUŠTERIJA

Iskupljenje u Danskoj: Hrvatska se pola sata odmarala, pa potom dala gas i rutinski slavila

 Cropix/Ante Ćizmić

Dan nakon neugodnog poraza od Danske, hrvatski rukometaši u Herningu su rutinski odradili utakmicu protiv Bahreina pobijedivši rezultatom 33-22 nakon što su odmarali cijelo prvo poluvrijeme.

Subotnja utakmica drugog kola kvalifikacijskog turnira za odlazak na OI trebala je i bila je samo uvertira i svojevrsna varijanta ozbiljnijeg treninga uoči nedjeljne odlučujuće utakmice s Norveškom. Azijska momčad čisti je autsajder u skupini u kojoj se za dva mjesta bore Hrvatska, Danska i Norveška. Izbornik Željko Babić nije mogao biti zadovoljan ogledom protiv Danske, razočarali su zamalo svi osim Stevanovića i Cindrića, a utakmica s Bahreinom nije bila mjerilo niti je mogla pokazati na koga izbornik može računati u trećoj i odlučujućoj utakmici.

U odnosu na prvu utakmicu s Dancima Babić ništa nije mijenjao te je dvije zamjene, na koje ima pravo, sačuvao za Norvežane, ako se uopće odluči u igru pozvati nekog iz kvinteta Ivić, Mandalinić, Brozović, Slišković, Mihić.

Naši rukometaši s Bahreinom nikad nisu na velikim natjecanjima, niti na službenim utakmicama, osat će tako statistički zabilježeno da je na listu dodana još jedna reprezentacija s kojom Hrvatska ima pozitivan skor.

Ogled s Bahreinom Babić je otvorio s Pavlovićem kao isturenim čovjekom u 5-1 obrani, u odnosu na utakmicu s Dancima startao je s Pešićem na vratima.

U uvodnom dijelu utakmice naši se opet baš nisu istaknuli, maleni, vižljasti i rastrčani igrači iz Bahreina poveli su s dva razlike, nakon prve polovice prvog dijela rezultat je je bio 7-5, a zatim i 9-6 za suparnike, koji su nam prodali tri gadne kontre. Tek je Karačić bio konkretniji u tom dijelu s tri gola, ali je kasnije stao, Pešić je spašavao na vratima upisavši pet obrana. Da nije, moglo je biti i puno gore protiv rukometne egzotike pa je Babić morao zvati time-out. Uveo je u igru Duvnjaka, Cindrića i Horvata i sve se u minuti okrenulo, ali samo do izjednačenja. I dalje su naši bili očajni te je samo puka sreća što suparnik nije iskoristio čak dva igrača više na terenu. Sa šestoricom protiv četvorice u dva napada nisu zabili i ostao je egal uoči odlaska u svlačionice (14-14).

Da je sve što se događalo u prvom dijelu bilo realno, mnogi bi to nazvali sramotnom igrom. Ipak je to bilo samo “doziranje” i čuvanje za Norvešku, pokazale su to već uvodne drugog dijela. Pešić je nastavio odlično na vratima, obrana se stisla, a u napadu se više nije toliko “glavinjalo”. Prve je upisao konačno i Stipe Mandalinić, Kopljar je zabio prvi gol na turniru, sve je krenulo kako treba i prednost je narasla na pet golova kako i dolikuje renomeu ovih dvaju suparnika. Fenomenalni Pešić nastavio je u istom ritmu te se na kraju zaustavio na čak 18 obrana.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:41