SLIJEDI AUSTRALIJA

Ivano Balić: Ispadale su nam lopte, griješili smo, no onda je naš "diesel" uključio "turbo"

 Ante Čižmić/CROPIX

MALMÖ - Srbi su se u 1. kolu gadno namučili protiv Alžiraca, Balić i suigrači ipak su se puno lakše razračunali s njima. Nas malo starije učio je Gajo Petrović, a on i njegova “logika” rekli bi - iz dviju spomenutih premisa lako je izvući zaključak - Hrvatska je bolja od Srbije! U logičkom smislu tu je sve u redu, no u sportu vrijede neka druga pravila. U suprotnom bi Argentina 2003. u Portugalu postala rukometni prvak svijeta nakon što je u prvom kolu u Madeiri pobijedila Hrvatsku.

Ta neka druga sportska i životna logika ipak je drugačija. Hrvatsku će protiv Srbije čekati najteža i najvažnija utakmica prvog dijela prvenstva. No, i pobjeda protiv Alžira ipak nije došla sama po sebi, za drugi “komplet” bodova nakon Rumunjske, naši su se ipak morali preznojiti.

Sve je krenulo u odličnom ritmu, razigrani Balić razvukao je suparničku obranu, vrlo je brzo ostvareno tri razlike (7-4). No, kako je brzo prednost došla, tako se brzo i prosula. U nepunih 13 minuta završnice prvog dijela Alžirci su napravili seriju 7-1. Samo jedan pogodak u 13 minuta bila je “crna rupa” nakon koje su se stvari ipak stavile na svoje mjesto. Četiri zadnja napada bila su dostatna za tri pogotka i egal na poluvremenu (11-11). Došlo je to nakon pravodobnog izbornikovog time-outa. Kao i u prvoj utakmici, Goluža je opet pogađao s izmjenama igrača, pokazalo se opet kako odlično čita igru manirom starog iskusnog vuka. Kao da je već godinama na klupi reprezentacije.

- Ne znam što nam je bilo opet u prvom poluvremenu. Moramo valjda narodu uvijek prirediti neki cirkus. Tek toliko da se na kraju pitamo što nam je to trebalo. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio u tako divljoj utakmici - rekao je Mirko Alilović nakon pobjede.

Drugo je poluvrijeme brzo pokazalo tko je tko u rukometnom svijetu. Opet tri solo bravure i pogotka Balića, odlična i pokretna obrana, jedna Vorijeva egzekucija za velikih četiri razlike nakon čega je do kraja rutinski održavana i povećavana prednost.

U konačnici, odlična je obrana presudila Alžircima koji su u drugom poluvremenu postigli tek četiri pogotka. Tako se treba igrati kao što se igralo u drugom dijelu, tada se može do završnice SP-a.

- Opet ista priča, dobro smo išli prvih 15 minuta, a onda smo 15 minuta stali. Ispadale su nam lopte, griješili smo, no onda je naš “diesel” uključio “turbo”. Teško je igrati protiv takvog suparnika koji tuče, gura u leđa. Stalna je zbrka, stalni kontakti, ne možeš se otarasiti igrača - dodao je Ivano Balić.

Igor Vori donio je valjani zaključak:

- Primili smo samo četiri gola u drugom dijelu, obrana je bila doslovno fenomenalna. Obrana je bila takva da je Alilović obranio malo udaraca, lopta jednostavno nije ni dolazila do njega. Na pravom smo putu, no moramo ostati s obje noge čvrsto na tlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:24