UPISAO SE U POVIJEST

Kostelić: Gubitak klasične kombinacije je loš za skijanje

 Reuters

Izjavu Ivice Kostelića kojom kritizira odluku o ukidanju klasničnih kombinacija u Svjetskom skijaškom kupu prenijela je svjetska novinska agencija Reuters.

Najbolji hrvatski skijaš je osvojio vjerojatno posljednju klasničnu kombinaciju, onu u Kitzbühelu prošloga vikenda, doskijavši u ciljnu ravninu kao sedmi u poretku spusta, a potom i kao sedmi nakon dvije slalomske utrke.

Kombiniranim vremenom 3:33.64 bio je uvjerljiv pred drugoplasiranim Švicarcem Sylvainom Zurbriggenom (+2.22) i trećeplasiranim Austrijancem Benjaminom Raichom (+2.41).

- Žalim što je ovo bio pogreb klasične kombinacije, a to je veliki gubitak za svjetsko skijanje. Sve se odvija u smjeru super-kombinacija, pa mi je drago što sam uhvatio posljednji vlak da si priskrbim djelić povijesti.

Kicbilška kombinacija bila je sastavljena od subotnjeg spusta i dvije nedjeljne slalomske utrke i jedina je takva u kalendaru FIS-ovog Svjetskog kupa. Na ostalim se skijalištima voze super-kombinacijske utrke koje se održavaju u jednom danu uz vožnju skraćenog spusta ili superveleslaloma i jedne slalomske utrke.

- Pobjeda u Kizbühelu je nešto posebno. Znam da se ovdje odigrava i teniski turnir, no kada se spomene Kitzbühel prva asocijacija svakako vam je skijanje - zaključio je olimpijski srebrni iz klasnične kombinacije s Olimpijskih igara u Torinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 05:41