BIZARNE OZLJEDE

KRVAVI NAPAD Sjajni talijanski vaterpolist dobio nož u bradu dok je u naručju nosio sina

Pietro Figlioli
 Matthias Hangst / Getty Images

Na Siciliji su jučer za prvo mjesto u skupini C Svjetske lige igrale vaterpolske reprezentacije Italije i Hrvatske. No, ovo nije storija o onima koji su i kako igrali, već onima kojih nije bilo i zašto ih nije bilo. Naime, ako naš izbornik Ivica Tucak nema nimalo razloga za osmijehe nakon problema sa suspenzijama prvo Dobuda (od FINA-e), a onda i Sukna, Obradovića i Paškvalina (od Tucka samog), ni talijanski izbornik Alessandro Campagna ne spava baš spokojno.

S tim da su nezgode koje su ‘napale’ Settebello najblaže rečeno bizarne. Protiv Hrvatske, primjerice, Campagna nije u svojoj momčadi mogao računati na dvojicu ponajboljih igrača, prvog strijelca Alexa Giorgettija i sjajnog Pietra Figliolija.

Figlioli je svibanjsko poslijepodne provodio u šetnji plažom u Reccu, predgrađu Genove, zajedno s jednogodišnjim sinom u naručju i psom. Na plaži je, međutim, njegovog psa napao drugi te ih je Figlioli krenuo rastavljati. Na to je dotrčao vlasnik tog drugog psa, izvadio nož i napao poznatog vaterpolista, koji je još uvijek u naručju nosio sina. Nasilnik je nožem ranio Figliolija po bradi, ali se istog trenutka dao u bijeg. Bacio je nož u obližnju rijeku, ali su ga prolaznici koji su svjedočili izgredu uspjeli uz policiju dostići te je odveden u pritvor. Figlioli je odveden u bolnicu gdje su mu, srećom, utvrđene tek lakše ozljede. Maleni sin, osim shvatljivog šoka, ostao je neozlijeđen.

Alex Giorgetti se, pak, pokazao zaboravnim i nevjerojatno nepreciznim. Naime, svaki sportaš mora obvezno za potrebu antidoping pregleda dostaviti temeljit i iscrpan raspored gdje će se, na kojoj adresi, kojeg dana i u koje doba dana nalaziti. Da ga znaju pronaći. Dvaput je to zaboravio, ali onda je stigao treći pregled... Odnosno, trebao je biti treći. Naime, adresa koju je Giorgetti sada ostavio antidoping službi predstavljala je stambenu zgradu na čijem ulazu nije bilo prezimena Giorgetti! Baš kao što Giorgetti nije naveo prezime stana u kojem će se nalaziti u zakazano vrijeme. Shodno tomu, antidoping inspektori nisu znali kome zvoniti! Bizarno, ali istinito.

Službeno, Giorgetti nije suspendiran, već se provodi istraga, ali ga Campagna ne želi zvati dok istraga ne završi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:32