JEZIK LJUBAVI

Lino se raznježio: Drago mi je da je reprezentacija uspješna, vjerujem da će CO Zagreb na Final Four!

Drago mi je da je reprezentacija još uvijek uspješna, vjerujem da će CO Zagreb na Final Four!
 Nenad Dugi/CROPIX

Lino Červar dočekan je u svom Zagrebu pravim ovacijama, Makedonci su relativno toplo primljeni, jedino je Darko Stanić, sukladno očekivanjima, izviždan. Makedonski prvak pružio je solidan otpor, nije se dao slomiti i Lino Červar je imao razloga za zadovoljstvo iako je za ovu sezonu završio svoj europski put. Ponudio je Lino tipičnu emocionalnu priču:

Jezik ljubavi

- Malo smo ostarjeli, ali još smo u snazi. Drago mi je biti u svojem Zagrebu, proveo sam tu na klupi dvije lijepe godine. Bilo je krasno igrati ovdje u Areni gdje smo 2009. igrali Svjetsko prvenstvo i osvojili srebro. Bila mi je to posljednja akcija s reprezentacijom, evocirao sam lijepe uspomene. Ponovno sam osjetio taj fantastični osjećaj ljubavi kao i onda kada se pjevala “Morska vila”...

Gotovo da je zaplakao, stari, dobri Lino, zaista se raznježio:

- Bez ljubavi si nitko i ništa, ljubav je ista na svim “jezicima”. Iskreno govorim, drago mi je da je hrvatska reprezentacija još uvijek uspješna, drago mi je da su sada među glavnim igračima oni mladi koje sam ja uveo u reprezentaciju. Posijeno sjeme se razvilo.

Lino Červar i njegova momčad ostali su na dvije stepenice od Final Foura. Njemu je ostao Final Four SEHA lige i makedonsko prvenstvo koje želi treći puta zaredom. No, nije previše žalio: - Zagreb je velika momčad, mi smo ovime puno napravili.

Pozivam hrvatske i zagrebačke navijače da i dalje podržavaju najbolji hrvatski sportski kolektiv. Htio to netko priznati ili ne, CO Zagreb je najveća sportska klupska institucija u Hrvatskoj. Dođite i podržite ih i odvedite ih u Final Four. Da, uvjeren sam da Zagreb može među četiri najbolje europske momčadi.

Pakleni ritam

Zanimljivo je, ni Obrvan više ne bježi od potencijalnog čuda. Zagreb dvije sezone nije bio u četvrtfinalu, sada ni polufinale nije bauk:

- I prije početka priprema za sezonu vjerovali smo ulazak među osam, sanjali o Final Fouru. Zašto ne?! Sve je moguće, zašto ne bismo napravili takav pothvat?! Nemam neke pretjerane želje u vezi suparnika, tko nam dođe, probat ćemo.

Ima dosta prostora za napradak u igri ove momčadi.

Nažalost, do četvrtfinala je čak mjesec dana, a opet je malo vremena za pripremu. Odmah sada idemo na mini turneju na jug, dvije utakmice u Crnoj Gori, jedna u BiH u Ljubuškom, sve u SEHA ligi.

Slijede kvalifikacije reprezentacije za Olimpijske igre u Londonu. Vremena je dosta, a opet ga nema.

Naravno, slatke muke će se nastaviti i dalje, posebno ako Zagreb prođe među četiri najbolja u Europi nakon što će u utorak saznati ime suparnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:33