POČINJE DOIGRAVANJE

Medveščak ide na Salzburg, Gojanović sretan: 'Čeka nas spektakl, dečki su nabrijani!'

 Srđan Vrančić/CROPIX

Međurunda EBEL-a, razvodnjeni i pomalo dosadni dio sezone, napokon je završio. U posljednjem kolu Medveščak je u Ledenoj dvorani svladao Villach 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) i osigurao si prednost domaćeg leda u prvoj rundi doigravanja. Međutim, Klagenfurt je u Beču uzeo toliko potrebni bod pa je ostao ispred zagrebačke momčadi oduzevši joj mogućnost odabira suparnika.

U toj su situaciji svi klubovi u gornjem domu, klubovi koji već mjesec i pol znaju da će igrati u doigravanju, pretpostavljali da će im ostati najnepoželjniji mogući suparnik. Najbogatiji klub lige, Red Bull iz Salzburga, tako će u prvoj rundi doigravanja doći u Zagreb. Klub koji je u prvoj Medveščakovoj sezoni u EBEL-u izbacio „medvjede“ u polufinalu doigravanja sa 4-1.

- Nisam nezadovoljan. Dvoboj s nominalnom najjačima u ligi donosi nam spektakl i siguran sam da ćemo imati punu dvoranu. U takvoj atmosferi i igrači će dati sve od sebe, bit će izuzetno nabrijani - komentirao je predsjednik Damir Gojanović.

U sinoćnjoj emisiji na austrijskom Servus TV-u, u kojoj su predstavnici klubova birali protivnike, prvoplasirani Capitalsi su logično izabrali geografski najbližeg i kvalitativno najprihvatljivijeg protivnika, češki Znojmo. Aktualni prvaci iz Linza okrenuli su se ozljedama i suspenzijama načeti Villach. Klagenfurt, jasno, nije želio ponoviti prošlogodišnju muku u prvom krugu i ići na Salzburg, pa je odabrao Graz i Medveščaku prepustio Salzburg. Da su mogli birati, i u Medveščaku bi išli redoslijedom koji su odabrali najbolji klubovi. U narednim serijama vidjet ćemo koliko su te želje bile logične.

Osim samopouzdanja, kojom se momčad napumpala sinoćnjom pobjedom, trener Marty Raymond dobio je odgovor na još jedno pitanje. Robert Kristan ponovno je u zoni. Nakon što je Sloveniju odveo na Olimpijske igre u Soči, Lix je zacementirao mjesto na golu Medveščaka u doigravanju. S ovakvim Kristanom, Medveščak ima osnovni preduvjet za dar-mar u doigravanju. Za sve ostalo, trebat će i dosta sreće, ali i što manje ozljeda poput Letangove, koji i zbog jučerašnjeg udarca u leđa upitan za nedjeljnu utakmicu.

Parovi četvrtfinala: Vienna C. - Znojmo, Linz - Villach, Klagenfurt - Graz, Medveščak - Salzburg.

Prve utakmice četvrtfinala igraju se sutra, 24. veljače. Serije se igraju na četiri dobivene utakmice, a domaćini se mijenjaju za svaku utakmicu.

EBEL liga, međurunda, 10. kolo, gornji dom:

Medveščak - Villach 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Linz - Graz 4-2

Vienna - KAC 3-2, penali

Redoslijed: 1. Vienna 18, 2. Linz 17, 3. KAC 13, 4. Medveščak 13, 5. Graz 9, 6. Villach 8

Donji dom, 10. kolo:

Olimpija - Fehervar 3-2

Dornbirn - Salzburg 2-3

Innsbruck - Znojmo 2-5

Redoslijed: 1. Znojmo 20, 2. Salzburg 17, 3. Olimpija 12, 4. Dornbirn 11, 5. Fehervar 8, 6. Innsbruck 4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 20:48