'SLUČAJ KAPETAN'

Metličić: Želim znati trebam li HR rukometu

 Joško Ponoš / Cropix

Legendarni kapetan Petar Metličić jedan od najzaslužnijih igrača za hrvatsko rukometno čudo, bit će sasvim sigurno na listi prijavljenih igrača za nadolazeći Euro. Hoće li na njemu i igrati, veliko je pitanje. Kako stvari stoje, čini se da je SP u Hrvatskoj posljednje što je dao hrvatskom reprezentativnom rukometu. Zvučao je prilično razočarano, iako ga ovih dana očekuje produljenje vjernosti u aktualnom prvaku Europe Ciudad Realu, saznaju Sportske novosti.

Proteklih mjeseci dizala poprilična prašina oko njegova imena, a Metličić nije davao nikakve izajve ni odgovore o svom statusu i budućnosti pod hrvatskim stijegom.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Popustio je u ponedjeljak u svojim nastojanjima da šutnjom iščekuje sudbinu u najdražem dresu.

- Krivo mi je što me se nepotrebno prozivalo u nekoliko navrata. Nisam to svojim dosadašnjim odnosom zaslužio, kao uostalom, ni drugi igrači koji su prije mene bili u sličnoj situaciji. Moje igranje za reprezentaciju nikad nije bilo upitno. Krivo su se tumačile moje izjave.

Mislite li da ćete nakon svega biti na popisu na kojem će biti čak pet ljevaka na poziciji desnog vanjskog?

- O tome odlučuju izbornik i ljudi iz Saveza kao i svaki puta do sada.

Što vi naslućujete?

- Mislim da ću biti na tom popisu.

Čemu se nadate nakon što ste dobili jezikovu juhu od Zorana Gopca, koji je idejni vođa svih hrvatskih uspjeha?

- Nadam se istini. To je ono na čemu sam inzistirao. Želim samo da mi se nakon svega kaže u lice jesam li još potreban hrvatskom rukometu. Svi imamo svojih grijeha i slabosti i pošteno je obrazložiti zašto je netko potreban, a zašto nije. Ja još nemam odgovor na koji imam pravo. Barem zbog statusa i zasluga koje mi nitko ne može oduzeti. Tražio sam samo ljudski odnos zbog ugleda koji imam u svjetskom rukometu i našoj reprezentaciji. Ništa više.

Jeste li razgovarali s izbornikom po tom pitanju?

- Prije nekoliko mjeseci jesam, a u posljednje vrijeme ne. Znam samo da me jedna strana hoće, a druga neće.

Koje su to strane?

- Izbornik me želi, a politika pomlađivanja ne. U reprezentaciji trebaju igrati najbolji neovisno u kojem klubu igrali i koliko imaju godina.

Vama su tek 33, u drugim reprezentacijama se takvih igrača teško odriču?

- Mi imamo silan potencijal u igračima koji dolaze. Ne volim o godinama, jer je to najmanje bitna činjenica u sportu. Ili jesi ili nisi...

Ukoliko ne zaigrate na Euru moći ćete se u potpunosti posvetiti klupskoj karijeri.

- Ovih dana potpisujem novi dvogodišni ugovor s Ciudad Realom. U klubu me očito cijene više nego kod kuće.

Puno se toga može iščitati iz Metličićevih riječi. Prema nekim naznakama u “slučaju kapetan” došlo je do pucanja veza između Splićanina i Zorana Gopca još za vrijeme SP u Hrvatskoj. Prema razočaranju koje nosi u sebi može se shvatiti kako se ne nada nastupu na EP. Samo što mu to još nitko nije rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:35